Bu da oldu: Dünyanın ‘lightning' şarj girişli ilk Android telefonu geliştirildi!

Geçen yıl USB Type-C şarj girişine sahip ilk iPhone'u geliştiren mühendis Ken Pillonel, bu kez de projesini tersine çevirerek dünyanın ‘lightning' şarj girişli ilk Android telefonunu geliştirdi. Geliştirilen Android cihazın ‘lightning' girişinin, hem şarj işlemini mümkün kılması hem de veri transferine olanak tanıması nedeniyle tamamen işlevsel olduğu kaydedildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Geçen yıl USB Type-C şarj girişine sahip ilk iPhone'u geliştiren mühendis Ken Pillonel, bu kez de senaryoyu tersine çevirerek dünyanın 'lightning' şarj girişli ilk Android telefonunu geliştirdi. Pillonel; konuya ilişkin videosunda geliştirdiği Android cihazın, önceki projesinin yarattığı kaosu dengelemek için geliştirilen daha eğlenceli bir projenin sonucu olduğuna işaret etti. Bu nedenle Pillonel, cihazı 1 Nisan gününde görücüye çıkardı.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre; Pillonel, 'lightning' bağlantı noktasını yerleştirmek için bir Samsung Galaxy A51 modeli kullandı. Bağlantı noktasının, hem veri transferini mümkün kılması hem de cihazı şarj edebilmesi açısından tamamen işlevsel olduğu belirtildi. 'Lightning' kabloların yalnızca Apple cihazları şarj ettiğini hatırlatan Pillonel, kabloya bir Apple cihaza takılı olduğunu düşündürmenin bir yolunu bulduğunu dile getirdi.

Bununla birlikte; ünlü mühendis, önceki projenin önemli bir temel oluşturması nedeniyle bu projeyi çok daha kolay bir şekilde hayata geçirdiğini ifade etti.

'USB TYPE-C' GİRİŞLİ iPHONE, 86 BİN 1 DOLARA ALICI BULMUŞTU

Aklı başında herhangi bir insanın geliştirilen cihazı kullanmasını beklemediğini belirten Pillonel, projeyi eğlenmek ve başarıp başaramayacağını görmek için hayata geçirdiğinin de altını çizdi.

Öte yandan; Pillonel, ürünü 'iPhone' projesinde olduğu gibi satışa çıkarmayı planlamıyor. 'USB Type-C' girişli iPhone modelinin, eBay'de satışa çıkarıldığı ve 86 bin 1 dolara alıcı bulduğu biliniyor.

USB-C girişli iPhone, eBay'de 86 bin dolara alıcı buldu