BTM girişimleri görücüye çıktı

Girişimcilerle iş dünyasını buluşturup yeni yatırımların önünü açan Sahne XL etkinliği 17'nci kez İstanbul'da gerçekleşti. Etkinlikte birbirinden inovatif ürün ve hizmetler geliştiren 18 girişimci projelerini yatırımcılara tanıtma imkanı buldu.

Kadir Tekin

Toplumda fark yaratmak isteyen girişimcilerin ve startup'ların iş dünyasıyla bütünleşmesini sağlayan, yatırımcılara ise yenilikçi bir dünyanın kapısını aralayan Sahne XL etkinliği 27 Haziran'da İstanbul'da düzenlendi. Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi'nin (BTM), bu yıl 17'incisini gerçekleştirdiği etkinlikte Ön Kuluçka ve Kuluçka programlarında 6 aylık süreci başarıyla tamamlayan 18 girişimci sunum yaptı. Ücretsiz olarak tüm girişimcilik ekosistemini ve girişimciliğe ilgi duyan kişileri bir araya getiren Sahne XL etkinliğinde bugüne kadar 200 girişimci sunum yaparken, etkinliğe 10 binden fazla ziyaretçi katıldı.

ŞARJLAR AKILLANIYOR

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç ve BTM Genel Müdürü İbrahim Elbaşı'nın açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte birbirinden yaratıcı girişimler sahne aldı. Bu girişimler arasında işletmelerin operasyonel yüklerini azaltmak için diyalog tabanlı yapay zekâ projeleri geliştiren SKYMOD Teknoloji, havalimanı transferine odaklanan rezervasyonlu araç çağırma uygulaması Yenesse, elektrikli araç şarj istasyonlarını akıllı hale getiren yapay zekâ modelleri üreten E-dison, görüntü işleme ve derin öğrenme teknolojileriyle fabrikalarda üretim verimliliğini arttıran Heysem AI, e-ticaret şirketlerine global kargo gönderimi sağlayan Shipink ve işletmeleri benzer ürün ihtiyaçlarını kolektif olarak satın almaya teşvik ederek ölçek ekonomisinden faydalanıp küçük kuruluşların endüstri devleriyle büyümesine olanak tanıyan Mangrov dikkat çekiyor.

İŞTE İNOVATİF ÜRÜN VE HİZMETLER

KAMYONDAPOS: KamyondaPOS lojistik sektöründe yapılan navlun ödemelerini kredi kartı ile yapma kolaylığı sunarak bireysel nakliyecilerin finansal esnekliklerini artırıyor ve nakit paraya daha hızlı ulaşmasını sağlıyor.

MENTOR ÖZEL DERS: Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinde okuyan veya mezun eğitmenleri öğrencilerle buluşturan bir pazaryeri.

UPFOLX: İK platformu olarak şirketlere eğitim bütçeleri atama imkânı sunarken içerik sağlayıcılara tek bir SaaS platformu üzerinden erişim sunarak yapay zekâ destekli kişisel asistan hizmeti de veriyor.

VALUFY: Şirket değerlemesini geleneksel ve yeni nesil metotlarla birleştirip yapay zekâ destekli bir platform üzerinden sunarak hızlı, şeffaf ve uygun maliyetli bir değerleme imkânı sağlıyor.

MONITUP: Çalışan aktivitelerini izleyip geliştirilmesi gereken alanları belirliyor ve performansı iyileştirerek işletme maliyetlerini azaltıyor.

AIVIGO: Kas-iskelet rahatsızlıklarının önlenmesi ve tedavisinde kişiselleştirilmiş çözümler sunan yapay zekâ destekli dijital sağlık platformu.

ÖNE ÇIKAN PROJELER

YOMIO DROPS: Meyve ve yoğurttan oluşan karışımı düşük sıcaklıklarda dondurup ve ardından vakum altında kurutarak sağlıklı çıtır atıştırmalıklar üretiyor.

ANYTIME: Kullanıcıların kendi takvimlerine göre iş başvurusu yapmalarını ve işverenlerin proje bazlı ihtiyaçlarını karşılamayı sağlıyor. "Akıllı Eşleşme" özelliği ise iş arayanları uygun ilanlarla buluşturuyor.

DENTAL CEPTE: Diş hekimleri için gerekli olan medikal cihazlar, sterilizasyon malzemeleri, teknik servis, reklam ajansı hizmetleri gibi birçok farklı gereksinimi tek bir uygulama üzerinden sunuyor.

BLUEOPERATION: IoT teknolojileri, yapay zekâ ve bina teknolojileri entegrasyonlarını kullanarak tesis yönetimi ve operasyonel iş süreçlerine yönelik çözümler üretiyor.

FRAKTAL GAMES STUDIO: Sınırları zorlayan mobil bulmaca oyunları tasarlayarak oyuncuların düşünme becerilerini, yaratıcılıklarını ve öğrenme potansiyellerini en üst düzeye çıkarmayı hedefliyor.

AKASU: Yapay zekâ destekli otonom sulama teknolojileriyle küresel iklim krizine önlem alınmasına ve çiftçilerin ürün verimliliğinin artırılmasına yardımcı oluyor.