Boeing'ten teknik eğitime destek

Dünyanın önde gelen uçak üreticilerinden Boeing'in desteği ile İzmir’in Selçuk ilçesinde bulunan Selçuk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yeni bir uçak bakım atölyesi açıldı.

Geleceğin uçak teknisyenlerini yetiştirecek bu atölyede 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerine uçak bakımı konusunda uygulamalı eğitim olanağı sağlanacak.

Boeing’in Selçuk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi – Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) ile olan işbirliği, 2013 yılında, merkezin açılışından sadece iki yıl sonra başladı.

Bu merkezin Uçak Bakım Bölümü’ndeki fiziksel koşulların ve malzemelerin yetersizliği, uzay ve havacılık endüstrisinin gelecekteki en yetenekli teknisyenlerinin yetiştirilmesine olanak vermiyordu. Bu nedenle Boeing, bu akademik yılda 131 öğrencinin eğitim alacağı bu atölyenin geliştirilmesine ve eğitim kaynaklarının sağlanmasına destek oldu. Öğrenci sayısının iki yıl içinde 200’e ulaşması bekleniyor.

Ayşem Sargın Işıl: Eğitime desteğe devam

Boeing Türkiye Genel Müdürü – Ülke Temsilcisi Ayşem Sargın Işıl, “Bu okula uzay ve havacılık alanında daha iyi mesleki eğitim fırsatları sağlayarak destek olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Boeing, Türk öğrencilerin uzay ve havacılık alanındaki eğitim koşullarını iyileştirmek üzere gelecekte de teknik okullarla ortaklıklar kurmaya devam edecek” dedi.

Açılış töreninde konuşma yapan Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, “Boeing'in bu güzel jesti hepimizi çok duygulandırdı. Eğitim öğrenim çağındaki Selçuk'taki tüm gençlerimiz adına Boeing'e şükranlarımızı iletiyorum” dedi.

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı da, “Boeing'in böylesine yerel bir katkı vermesi çok önemli. Boeing havacılık sektöründe teknolojide lider firma ve böyle bir projeye katkısı çok önemli. Eğitime verdikleri katkıdan dolayı kendilerini tebrik ediyor ve kutluyorum. Mesleki eğitime verdikleri her katkı memleketin ve bölgenin kalkınması için çok önemli, hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Uzmanlık eğitimi verilecek

Öğrencilere uçak gövdesi ve kanadına yönelik faaliyetlerin yanı sıra ısıl işlemler ve mekanik testler, uçaklardaki yönelik ametal malzemelerin bakımı, takılıp çıkarılabilir bağlantı unsurlarının bakımı ve onarımı, transvers elementlerin bakımı ve onarımı ve kanat ve kuyruk arasındaki bağlantı konularında uzman olmalarını sağlayacak eğitimler verilecek.

METEM Müdürü Sedat Yeşilyağcı, “Hedefimiz, öğrencilerimize bilimsel ve teknolojik gelişmelerle uyumlu şekilde kalifiye teknisyenler olmaları için fırsat sunmak. Bu atölyedeki programı tamamlayan öğrenciler, uçak bakımı konusundaki çalışmalarını tamamen tamamlamış olacak” dedi. (DHA)