BMW, çip krizi nedeniyle bazı modellerinden dokunmatik ekran özelliklerini kaldırıyor

Alman otomobil devi BMW, global çip krizi nedeniyle bazı modellerinden geçici olarak dokunmatik ekran özelliklerini kaldıracağını açıkladı. Şirketin seçili modellerinin, bir süreliğine multimedya sistemlerini kontrol etmek için iDrive'a geri döneceği bildirildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Küresel çip krizi, son birkaç ay içerisinde neredeyse tüm sektörleri olumsuz etkiledi. Otomobil üreticileri, krizin etkisini en çok hisseden şirketler arasında yer aldı ve birçoğu, üretimi yavaşlatmak zorunda kaldı. Krizin etkilerinin zirveye ulaştığı dönemde silikon kullanımını azaltmak ve mevcut üretimi korumak için çeşitli önlemler alan BMW, bu şirketlerden bir tanesiydi. Alman otomobil devi, kısa bir süre önce de global çip krizi nedeniyle bazı modellerinden geçici olarak dokunmatik ekran özelliklerini kaldıracağını duyurdu.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre; BMW 3 Serisi, şimdilik X5, X6, X7 ve Z4 modelleri ile birlikte dokunmatik ekran kontrolleri olmadan gönderimi yapılacak araçlar arasında yer alacak. Bu süre içerisinde, BMW 4 Serisi'nin Coupe, Convertible ve Gran Coupe modelleri de bir süreliğine dokunmatik ekran özelliklerini kaybedecek. Etkilenen modellerin sahiplerinin, multimedya sisteminde gezinmek için 'iDrive' sistemine dönüş yapması gerekecek.

DOKUNMATİK EKRAN ÖZELLİKLERİ KALDIRILAN MODEL SAHİPLERİ, 500 DOLAR KULLANIM HAKKI ALABİLECEK

Bununla birlikte; eğer araç sahibi Park Asistanı Paketi'ni seçtiyse söz konusu modellerde, BMW Yedekleme Asistanı da bulunmayacak. Söz konusu özelliğin, aracı belli bir noktaya ulaştığında aynı yoldan otomatik olarak geri döndürebildiği biliniyor. Dokunmatik ekran özellikleri kaldırılan bir modeli daha önce almış olan kullanıcılara, 500 dolar kullanım hakkı verileceği ifade ediliyor.