Blue Origin, turistik uzay uçuşunu erteledi: O isim uçuşa katılmayacak

Jeff Bezos'un uzay taşımacılığı şirketi Blue Origin, turistik uzay uçuşunun tarihini 1 hafta erteleyerek 29 Mart'a aldığını duyurdu. Yapılan açıklamada, ‘The Saturday Night Live' programının oyuncu kadrosunda yer alan komedyen Pete Davidson'ın da uçuş kadrosunda yer almayacağı ifade edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Amazon kurucusu Jeff Bezos'un uzay taşımacılığı şirketi Blue Origin, turistik uzay uçuşunun tarihini 1 hafta erteleyerek 29 Mart'a aldığını duyurdu. 'NS-20' olarak anılan uçuşun, şirketin dördüncü mürettebatlı uzay uçuşu olması bekleniyordu. Blue Origin, Temmuz ayında gerçekleştirdiği ilk insanlı uzay uçuşunda kurucu CEO Jeff Bezos, William Shatner ve Michael Strahan gibi ünlü isimleri yörüngeye taşımıştı.

Aksam.com.tr'nin The New York Times'dan aktardığı habere göre; Blue Origin ayrıca, 'The Saturday Night Live' programının oyuncu kadrosunda yer alan komedyen Pete Davidson'ın da uçuşta yer almayacağına işaret etti. Davidson, başlangıçta uçuş için onursal konuk olarak seçilmişti.

Davidson'ın kadrodan çıkış nedeni veya uçuşun niye ertelendiğine ilişkin herhangi bir resmi açıklama yapılmadı.

ALTIN MÜRETTEBAT ÜYESİ, BİRKAÇ GÜN İÇERİSİNDE AÇIKLANACAK

Şirket, Davidson'ın yerini alacak altıncı mürettebat üyesini kısa bir süre içerisinde duyuracağını dile getirdi. Uçuşa ödeme yaparak katılan diğer üyeler arasında; yatırımcı Marty Allen, yardım faaliyetleriyle tanınan Sharon and Marc Hagle, profesör Jim Kitchen ve Commercial Space Technologies şirketinin kurucu başkanı George Nield yer alıyordu.