BlackBerry, kendi işletim sistemini kullanan cihazlara desteği kesiyor

Kanada merkezli akıllı telefon üreticisi BlackBerry, kendi işletim sistemini kullanan cihazlara destek vermeyi sonlandırdığını duyurdu. Söz konusu cihazların; artık arama, mesajlaşma, veri kullanımı ve acil aramalar yapamayacağı belirtildi.

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

Kanada merkezli akıllı telefon üreticisi BlackBerry; kendi işletim sistemleri BlackBerry 7.1 ve önceki sürümleri, BlackBerry OS 2.1 ve önceki sürümleri veya BlackBerry 10'u kullanan cihazlara 4 Ocak 2022 itibarıyla destek vermeyi sonlandırdığını duyurdu. Bu işletim sistemlerini kullanan telefonların; artık arama, mesajlaşma, veri kullanımı ve acil aramalar yapamayacağı kaydedildi.

Şirket ayrıca, Wi-Fi ve mobil verinin bu işletim sistemlerinde güvenilmez hale geleceğine işaret etti. BlackBerry Link, BlackBerry Desktop Manager, BlackBerry World, BlackBerry Protect, BlackBerry Messenger ve BlackBerry Blend gibi uygulamaların ise sınırlı işlevselliğe sahip olacağı belirtildi.

Kanadalı akıllı telefon üreticisi, Android işletim sistemi kullanan BlackBerry cihazlarda herhangi bir problem yaşanmayacağının da altını çizdi.

BLACKBERRY, 2018 YILINDA AKILLI TELEFON ÜRETİMİNİ DURDURMUŞTU

Paylaşılan diğer bilgilere göre; BlackBerry, ilk akıllı telefon modelini 2000 yılında piyasaya sürmüştü. Tam tuş takımına sahip olan cihaz, e-posta göndermeyi kolaylaştırdığı için özellikle profesyonel ihtiyaçlara sahip kullanıcılara hitap etmişti. Daha sonra genel kullanıcı kitlesinde de popülaritesini artıran şirket, 2001 ve 2007 yılları arasında dünya çapında en çok kullanılan akıllı telefonun üreticisi pozisyonuna yükselmişti.

BlackBerry, 2007 ve 2016 yılları arasında da en çok kullanılan akıllı telefonlar listesinde ilk sıralarda yer alıyordu. Fakat daha sonra iPhone'un yükselişi, BlackBerry'nin gerilemesinin önünü açtı. Şirket, 2018 yılında akıllı telefon üretimini durdurduğunu açıkladı.