Bitcoin'de düşüş devam ediyor! Bu yılın en düşük seviyesine geriledi...

Bir süredir devam eden düşüş trendini sürdüren Bitcoin, yaklaşık yüzde 3'lük bir değer kaybı daha yaşayarak 31 bin dolar seviyesine kadar geriledi. Bu değerin, Bitcoin'in 2021'in Temmuz ayından beri gördüğü en düşük seviye olduğu kaydedildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Bir süredir devam eden düşüş trendini sürdüren Bitcoin, yaklaşık yüzde 3'lük bir değer kaybı daha yaşadı. 31 bin dolar seviyesine kadar gerileyen Bitcoin, 2022 yılının en düşük seviyesini gördü. Bu değerin, popüler kripto para biriminin 2021'in Temmuz ayından bu yana gördüğü en düşük seviye olduğu kaydedildi. Uzmanlar, düşüş eğiliminin hafta boyunca devam edebileceğine ve Bitcoin'in 30 bin doların altına düşebileceğine dikkat çekti.

Aksam.com.tr'nin Bloomberg'den aktardığı habere göre; Bitcoin ile birlikte, hisse senedi fiyatları ve diğer kripto para birimlerinde de düşüş gözlemlendi. Ether, yüzde 4,6 değer kaybetti. Yatırımcıların, nispeten daha riskli yatırımlar yapmaktan çekinmeye başladığı bildirildi. Hiper enflasyonla mücadele edebilmek için para politikalarını sıkılaştırmanın, yatırımcıların dünya genelinde riskli yatırımlardan uzaklaşmasına neden olduğunun da altı çizildi.

BITCOIN GİBİ POPÜLER KRİPTO PARA BİRİMLERİ ELDEN ÇIKARILIYOR

Paylaşılan diğer bilgilere göre, popüler kripto para birimlerindeki düşüş devam ederken özellikle Asya ve Avrupa pazarındaki hisse senetleri de değer kaybetti. Nikkei borsa endeksi yüzde 2,5, Stoxx Europe 600 Endeksi ise yüzde 1,2'lik değer kaybı yaşadı. Singapur merkezli kripto borsası Vauld'un CEO'su Darshan Bathija, yükselen enflasyon nedeniyle çoğu yatırımcının riskten kaçınma eğilimi gösterdiğine işaret etti. Bathija, bu nedenle Bitcoin gibi popüler kripto paraların ve hisse senetlerinin satılmaya başlandığını da sözlerine ekledi.