Bitcoin, şimdiden altından daha popüler hale geldi! Yatırımcısı 2 kat daha fazla...

Yapılan yeni bir ankete göre; Bitcoin, şimdiden altından çok daha popüler bir yatırım aracı haline geldi. ABD'deki yatırımcıların, altına göre 2 kat daha fazla Bitcoin yatırımı yaptığı görüldü.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Yapılan yeni bir ankete göre; son dönemlerin en çok adından söz ettiren kripto para birimi Bitcoin, şimdiden altından çok daha popüler bir yatırım aracı haline geldi. ABD'li yatırımcılar arasında, Bitcoin yatırımı yapanların altın yatırımcılarından 2 kat daha fazla olduğu görüldü. Uzmanlar, anketin yalnızca bin kişiyle yapılmış olması nedeniyle genellenemeyeceği konusunda uyardı. Fakat yine de rakamların, Bitcoin için oldukça ümit verici olduğu belirtildi.

Aksam.com.tr'nin Inside'dan aktardığı habere göre; bin katılımcının yüzde 11'i, altın sahibi olduğunu ifade ederken yüzde 26'lık bir kesim, Bitcoin sahibi olduğunu belirtti. Katılımcıların yüzde 56'sının ise hisselere yatırım yaptığı görüldü.

BITCOIN YATIRIMLARI, 3 YILDA 3 KAT ARTTI

Bununla birlikte; araştırma, son yıllarda hisse senedi ve altın yatırımları sabit kalırken Bitcoin yatırımlarının 3 yıl içinde 3 kat arttığını gösterdi. 2019'un Ekim ayında yatırımcıların yüzde 12'si, altın sahibiydi. Bu sayı, 2020'nin Eylül ayında yüzde 10,8'e düştü.

Bitcoin yatırımlarında ise hızlı bir artış ivmesi görüldü. 2018'in Temmuz ayında, yatırımcıların yalnızca yüzde 2'sinin Bitcoin sahibi olduğu bildirildi. Bu sayı, 2021'in Temmuz ayında 3 katına çıkarak yüzde 6'ya yükseldi. 2021'in Aralık ayında ise Bitcoin yatırımcılarının oranı, yüzde 26'ya çıktı ve kripto para birimi, hızlı bir ivmeyle dünyanın en popüler yatırım araçlarından biri haline geldi.