Bitcoin kodlarına yeni güncelleme: 2017'den bu yana yapılan en büyük ağ değişikliği

Bitcoin ağı, ‘Taproot' adı verilen yeni bir kod güncellemesi aldı. Yapılan güncellemenin, karmaşık alım-satım işlemlerinde gizlilik ve güvenliği iyileştirdiği ifade edildi. Bununla birlikte; güncellemenin, 2017'den bu yana yapılan en büyük ağ değişikliği olduğunun da altı çizildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Bitcoin, yeni bir kod güncellemesi aldı. Popüler kripto para biriminin ağı, geliştirme aşaması uzun süredir devam eden 'Taproot' isimli bir güncellemeyi kullanıma sundu. Yapılan güncellemenin, karmaşık alım-satım işlemlerinde gizlilik ve güvenlik seviyesini iyileştirdiği ve Bitcoin ağının diğer borsalar gibi görünmesini sağladığı kaydedildi. Bu sayede; kötü niyetli kişilerin, olağandışı bir transferin gerçekleştiğini anlamasının zorlaşacağı belirtildi.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre; Taproot güncellemesi, 2017 yılından bu yana Bitcoin ağında yapılan en büyük ağ değişikliği oldu. Bitcoin gibi kripto para birimleri ve dijital para kullanımına yönelik pek çok eleştiri olsa da popüler kripto para biriminin birçok kullanım alanının ortaya çıktığı biliniyordu. Bu nedenle yapılan iyileştirmenin, artan talebi karşılamaya destek olacağı ve ağı yaygın kullanımda çok daha güvenli bir hale getireceği tahmin edildi.