Bitcoin için tüketilen elektrik miktarı azaldı! Yarı yarıya düşüş...

Popüler kripto para birimlerinde bir süredir devam eden düşüş eğilimi nedeniyle Bitcoin için tüketilen elektrik enerjisi miktarı, yaklaşık yüzde 50 azaldı. Bitcoin madenciliğinin azalması, elektrik kullanımının 11 Haziran'daki en yüksek seviyeden bu yana 3'te 1 oranında düşüş göstermesine neden oldu.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Dünya genelindeki hiper enflasyon nedeniyle yatırımcıların riskli yatırımlardan kaçınma ve riskli yatırımları elden çıkarma eğilimi göstermesine bağlı olarak birçok kripto para birimi, son dönemlerde ciddi bir değer kaybı yaşadı. Devam eden düşüş eğilimi, Bitcoin için tüketilen elektrik enerjisi miktarının da yaklaşık yüzde 50 azalmasına yol açtı. Toplanan son veriler; Bitcoin madenciliği faaliyetlerinin azalması sebebiyle, elektrik kullanımının 11 Haziran'daki en yüksek seviyeden bu yana 3'te 1 oranında düşüş gösterdiğini ortaya koydu.

Aksam.com.tr'nin The Guardian'dan aktardığı habere göre; "kripto kışı" olarak da adlandırılan süreç, Bitcoin madenciliğini sert bir şekilde vurdu. Ethereum madenciliğinin, hala Bitcoin madenciliğinden daha yüksek oranda sürdürüldüğü kaydedildi. Fakat Ethereum madenciliğinin neden olduğu elektrik enerjisi tüketimi de yılda 94TWh'lik bir zirveden 46TWh'ye düştü.

BITCOIN VE ETHEREUM'DAKİ DÜŞÜŞ, KRİPTO PARA MADENCİLİĞİ ÜCRETLERİNİ DE ETKİLEDİ

Bitcoin ve Ethereum'daki düşüş eğilimi devam ederken kripto para madenciliği gerçekleştiren kişilere verilen ücretlerde de düşüş gözlemlendi. Bu da verimsiz kripto para madenciliği teçhizatlarının pazarda daha fazla görünür olmasına yol açtı. Bitcoin madenciliği özel bir ekipman gerektirse de Ethereum'un standart bir bilgisayar kullanılarak üretilebildiği biliniyordu. Ancak en verimli Ethereum madenciliği, tedariki giderek azalan özel grafik kartlarında gerçekleşiyordu.