Bill Gates'den yeni salgın açıklaması! “Yüzde 50 ihtimal var...”

Sık sık küresel salgına ilişkin komplo teorileriyle gündeme gelen dünyaca ünlü iş insanı Bill Gates, İspanyol ‘El Diario' gazetesine verdiği yeni bir röportajda bir sonraki olası salgına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yeni bir küresel salgının yaşanma olasılığının yüzde 50 olduğuna işaret eden Bill Gates, son dönemlerde yayılmaya başlayan maymun çiçeği hastalığının düşünüldüğü kadar korkunç olmadığını dile getirdi.

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

Sık sık küresel salgına ilişkin komplo teorileriyle gündeme gelen Microsoft kurucusu Bill Gates, kısa bir süre önce "Bir Sonraki Pandemi Nasıl Önlenir" isimli yeni kitabını yayınladı. Dünyaca ünlü iş insanı, kitapta koronavirüsün insanlık için son küresel salgın olabileceğini öne sürüyordu. Yakın zamanda İspanyol 'El Diario' gazetesine de röportaj veren Bill Gates, röportajında bir sonraki salgına ilişkin yeni açıklamalarda bulundu.

Aktarılan detaylara göre; 20 yıl içinde yeni bir küresel salgın yaşanma olasılığının yüzde 50 civarında olduğunu ifade eden Gates, bir sonraki salgının yayılma hızıyla mücadele edebilmek için küresel salgın müdahale ve seferberlik ekiplerinin oluşturulmasını önerdi.

BILL GATES: "MAYMUN ÇİÇEĞİ, BİR SONRAKİ BÜYÜK SALGIN OLMAYACAK"

Diğer yandan; son dönemlerde yayılmaya başlayan maymun çiçeği hastalığına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Bill Gates, hastalığın düşünüldüğü kadar korkunç olmadığını belirtti. Dünyaca ünlü iş insanı, açıklamasında ayrıca "Çiçek hastalığıyla ilgili olması, biraz korkutucu ama bunun bir sonraki büyük salgın olacağını düşünmüyorum. Yine de farkında olmamız harika" ifadelerine yer verdi.