Bill Gates'den dikkat çeken NFT açıklaması! “Büyük aptal teorisine dayanıyor...''

Bill Gates, kripto varlıkları ve NFT'lere ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bir varlık sınıfı olarak kripto ve NFT'lerin yüzde 100 oranında büyük aptal teorisine dayalı olduğuna işaret eden Bill Gates, kripto para ve NFT endüstrisini büyük oranda spekülasyona dayalı olduğunu söyleyerek eleştirdi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Microsoft kurucusu Bill Gates, kripto varlıkları ve NFT'lere ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Dünyaca ünlü iş insanı, bir varlık sınıfı olarak kripto ve NFT'lerin yüzde 100 oranında büyük aptal teorisine dayalı olduğunu dile getirdi. Kripto para birimlerine ve NFT'lere yapılan yatırımları eleştiren Bill Gates, söz konusu endüstrinin büyük oranda spekülasyona dayalı olduğuna işaret etti.

Aksam.com.tr'nin Decrypt.co'dan aktardığı habere göre; büyük aptal teorisi, bir yatırımcının olması gerekenden daha değerli bir varlık satın alması ve bunu daha yüksek bir fiyattan "daha büyük bir aptala" satarak para kazanabileceğine inanması fikrine dayanıyor. Analistler, söz konusu teorinin her bir "aptal" daha büyük bir "aptal" bulabildiği sürece işe yaradığına işaret ediyor. Fakat yatırım yapılan varlığın değerinin üzerinde işlem gördüğü açık hale geldiğinde, fiyat tamamen sıfırlanıyor ve son "aptal", oldukça yüksek oranda para kaybediyor.

BILL GATES, NFT'LERE MİLYON DOLARLAR HARCAYAN YATIRIMCILARI ELEŞTİRDİ

Yatırımcıları NFT'lere milyon dolarlar harcadıkları için eleştiren Bill Gates, 'Bored Ape Yacht Club' NFT'lerine atıfta bulunarak esprili bir şekilde "Anlaşılan maymunların pahalı dijital görselleri, dünyayı büyük ölçüde iyileştirecek" dedi. Kripto para endüstrisinde yer almadığını ve değerli çıktısı olan varlıklara yatırım yapmayı tercih ettiğini dile getiren Gates, kripto konusunda tarafsız bir bakış açısına sahip olduğunu da sözlerine ekledi.

Berkshire Hathaway yatırım şirketinin CEO'su Warren Buffet da kısa bir süre önce Bitcoin hakkındaki benzer görüşlerini dile getirmiş ve "Hiç Bitcoin'im yok. Herhangi bir kripto param yok ve asla da olmayacak" ifadelerini kullanmıştı. Buffet; kripto paralara yatırım yapmamasının 3 ana nedenini özgün bir değerleri olmaması, gerçek bir para birimi olarak kabul görmemeleri ve mantığını anlamıyor olması olarak sıralamıştı.