Bill Gates, tüm servetini bağışlayacağını açıkladı! Şimdiden 20 milyar dolar...

Microsoft kurucusu Bill Gates, 2000 yılında eski eşi Melinda Gates ile birlikte kurduğu Gates Vakfı'na 20 milyar dolar daha bağış yapacağını duyurdu. Resmi Twitter hesabı üzerinden gelecek planlarına ilişkin de bilgi veren Bill Gates, hedefinin kendisine ve ailesine harcadıkları dışındaki tüm servetini vakfa bağışlamak olduğuna işaret etti.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft'un kurucusu Bill Gates, resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı yeni bir açıklamada 2000 yılında kendisi ve eski eşi Melinda Gates adına kurduğu Gates Vakfı'na 20 milyar dolar daha bağış yapacağını duyurdu. Paylaşımında gelecek planlarına ilişkin de bilgi veren dünyaca ünlü iş insanı, hedefinin kendisine ve ailesine harcadıkları dışındaki tüm servetini vakfa bağışlamak olduğuna işaret etti. Bill Gates, bu sayede dünyanın en zengin insanları listesinden çıkacağını da sözlerine ekledi.

Aksam.com.tr'nin The Wall Street Journal'dan aktardığı habere göre, Gates Vakfı da konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Vakıf, Bill Gates tarafından sağlanan gelir artışı sayesinde daha fazla yardım faaliyetinde bulunabileceklerine dikkat çekti. Bill Gates ayrıca, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarda yakın dostu Warren Buffet'a da teşekkür etti. Gates Vakfı'nın sermayesinin yarısının, dünyanın en zengin insanlarından biri olan Buffet'ın bağışları ile oluşturulduğu belirtildi.

İŞTE BILL GATES'İN AÇIKLAMASININ TAMAMI!

"Son yıllardaki birkaç büyük küresel aksilik, birçok insanın cesaretini kırdı. Salgın, tarihin en büyük başarısızlıklarından biri... Ukrayna savaşı, tüm dünya için devasa bir trajedi... İklim değişikliğinden kaynaklanan hasar ise çoğu tahminden daha kötü. ABD, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın sağlığı için büyük bir geri adım attı. Ama yine de iyimserim. Bu aksilikler, yirmi yıllık tarihi ilerleme bağlamında gerçekleşiyor. Hasarı azaltmanın ve dünyanın kaydettiği ilerlemeye geri dönmenin mümkün olduğuna inanıyorum.

Melinda ve ben, Gates Vakfı'nı 2000 yılında kurduk. Çünkü her insanın sağlıklı ve üretken bir yaşam sürme şansına sahip olması gerektiğine inandık. Bu vizyon aynı kaldı, ancak zamanımızın büyük krizleri hepimizin daha fazlasını yapmasını gerektiriyor. Kurulumuzun desteği ve yönlendirmesi ile bugün yılda yaklaşık 6 milyar dolar olan harcamalarımızı, 2026 yılına kadar yılda 9 milyar dolara çıkarmayı planlıyoruz. Bu harcama artışını mümkün kılmak için bu ay vakfa 20 milyar dolar aktarıyorum. Salgınların önlenmesi, çocuk ölümlerinin azaltılması, hastalıkların ortadan kaldırılması, gıda güvenliğinin ve iklime uyumun iyileştirilmesi, cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve eğitimin iyileştirilmesi gibi büyük sorunların çözülmesine yardımcı olan vakfın oynadığı rolden dolayı gurur duyuyorum.

Gelecekte, servetimin neredeyse tamamını vakfa vermeyi planlıyorum. Eninde sonunda dünyanın en zenginleri listesinden aşağı ineceğim. Kaynaklarımı, acıları azaltmak ve yaşamları iyileştirmek için en büyük etkiye sahip olacak şekilde topluma iade etme yükümlülüğüm var. Ve umarım, büyük zenginlik ve ayrıcalık konumlarındaki diğer kişiler de bu şekilde öne çıkarlar."