Bilime hizmet etmek amacıyla projelendirilen süper yat 2025'te geliyor

Aaron Olivera adındaki Singapurlu girişimcini bir araya getirdiği uluslararası bir kadro tarafından projelendirilen süper yat, nükleer enerjiyle çalışacak, bilime hizmet edecek ayrıca emisyonsuz.

Aksam.com.tr

Çeviri: Hasan Selçuk Turan

Nisan 2021'de projesi kamuoyuna sunulan Earth 300 adındaki süper yat, iklim bilimcileri ve zenginleri gezegeni kurtarmak için bir araya getirecek. 2025'te ilk seferine çıkacak araç emisyonsuz bir mega gemi olarak bilime ve insanlığa hizmet edecek.

Aksam.com.tr'nin CNN International'dan aktardığı habere göre, ön tasarım, 22 bilimsel laboratuvara ev sahipliği yapacak 13 katlı benzersiz bir küre barındıran süper yat iklim krizini hafifletmeye yardımcı olacak çözümler bulmak için seyahatlerinden veri toplayacak. Sıfır emisyon vaat eden bu teknoloji harikası,

Earth 300'ün sahip olacağı teknolojinin çoğu henüz ticari olarak mevcut değil, ancak şu anda Google ve IBM kuantum bilgisayar üzerinde, deneysel çalışmalar yürütüyor.

425 kişilik geminin kapasitesinin 165'i mürettebata ve 160 bilim insanlarına ayrılırken bu gemi ile seyahat etmek etmek isteyenler için ise 40 kişilik yer ayrılmış.

Geminin proje liderliğini üstlenen girişimci Aaron Olivera, hangi ünlü kişilerin gemide olmasını istediği sorulduğunda, "olağan şüpheliler" olarak adlandırdığı bir isim listesiyle yanıt veriyor: Elon Musk, Michelle Obama, Greta Thunberg, "No Logo" yazarı Naomi Klein ve Patagonia giyim markası kurucusu Yvon Chouinard.