Beyaz Saray, sosyal medya platformlarındaki kesintilere ilişkin açıklama yaptı

Facebook, Instagram ve WhatsApp'ta yaşanan erişim sorunu sonrası Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, düzenlenen bir basın toplantısında kesintilere ilişkin açıklamalarda bulundu. Şirketlerin iç düzenlemelerinin işe yaramadığının oldukça açık olduğunu dile getiren Psaki, ABD hükumetinden sosyal medya devlerine yönelik federal düzenlemeler geleceğine işaret etti.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Facebook, Instagram ve WhatsApp kullanıcılarının 4 Ekim tarihinde akşam saatlerinde yaşamaya başladığı erişim sorunu, 5 Ekim sabahı ortadan kalktı. Yaşanan gelişme sonrası; sosyal medya platformlarında meydana gelen problem, teknoloji basınının gündemine oturdu. Saatler süren kesinti, küresel ekonomiye 500 milyon dolarlık bir kayıp yaşatırken Facebook hisseleri de yüzde 5'e yakın değer kaybetti. Bununla birlikte; kesinti öncesinde, 1.5 milyar Facebook kullanıcısının kişisel verilerinin satışa çıkarıldığı iddia edildi.

Aksam.com.tr'nin Independent'tan aktardığı habere göre; Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, ABD Başkanı Joe Biden ve ABD Kongresi tarafından düzenlenen bir basın toplantısında sosyal medya platformlarındaki kesintilere ilişkin açıklamalarda bulundu. İletişim platformlarının kontrol edemeyecekleri bir güce sahip olduklarını kanıtladığını belirten Psaki, şirketlerin iç düzenlemelerinin işe yaramadığının açık olduğunu dile getirdi.

PSAKI, ESKİ FACEBOOK YÖNETİCİSİNİN AÇIKLAMALARINA DA DEĞİNDİ

Psaki ayrıca, ABD hükumetinden sosyal medya devlerine yönelik federal düzenlemeler gelebileceğine işaret etti. Beyaz Saray Sözcüsü, basın toplantısında eski Facebook yöneticisi Frances Haugen'in kısa bir süre önce basına yansıyan açıklamalarına da değindi. Haugen; Facebook'un kârı, kamu yararından önde tuttuğunu dile getirmişti. Psaki, konuyla ilgili olarak şirketlerin iç işleyişlerinin ve kendi kendilerine yaptıkları düzenlemelerin işlevsiz olduğunun altını çizdi.