WhatsApp Web görüntülü ve sesli arama devrede!

WhatsApp'a uzun bir süredir beklenen güncelleme nihayet geldi. Yeni güncellemeye göre artık WhatsApp Web'de görüntülü ve sesli arama yapılabilecek. Peki, WhatsApp Web görüntülü ve sesli arama nasıl yapılır? İşte merak edilen tüm detaylar...

WhatsApp, web sürümüne yeni güncelleme getirdi. Böylece kullanıcılar artık sesli ve görüntülü aramalarını web üzerinden yapabilecekler.

Uygulamanın macOS ve Windows için sunulan uygulamasıyla ilgili bir açıklama yapan şirket, kullanıcıların artık bu masaüstü uygulamalar üzerinden de sesli ve görüntülü aramalar yapabileceklerini duyurdu. Açıklamada ayrıca masaüstü sürümler üzerinden yapılacak görüşmelerin de uçtan uca şifreleneceğini, yani bu görüntülere ulaşılamayacağı da belirtildi.

GRUP ARAMASI YAPILABİLİR Mİ?

WhatsApp'ın masaüstü sürümüne getirilen sesli ve görüntülü arama özelliği, şu an için yalnızca birebir aramaları destekliyor. Yani bu özelliği kullanırken, birden fazla kişi ile arama gerçekleştirilemiyor.

Bu konuda da açıklamalarda bulunan geliştiriciler, ilerleyen süreçte grup aramalarının yapılabileceğini ifade ettiler.

WHATSAPP WEB GÖRÜNTÜLÜ VE SESLİ ARAMA NASIL YAPILIR?

WhatsApp'tan sesli ve görüntülü aramalar yapmak isterseniz, öncelikle bu uygulamanın masaüstü sürümünün uygun versiyonunu bilgisayarınıza kurmanız gerekiyor. WhatsApp Web'de olduğu gibi bir QR kod ile karşılaşacaksınız. Bu QR kodu okutup hesabınızı açtıktan sonra da WhatsApp'ın masaüstü sürümleri üzerinden sesli ve görüntülü aramalar yapabilirsiniz.