Bayraktar Akıncı TİHA'nın özellikleri neler?

Bayraktar Akıncı TİHA'lar gelişmiş yapay zeka, 3 yedekli otopilot sistemi, milli radar AESA, milli uydu haberleşme sistemi ve daha birçok özelliğe sahip.

Dün görkemli bir törenle TSK'nın envanterine giren Bayraktar Akıncı TİHA dünyayı sallıyor. Özellikleri ile göz dolduran savunmanın yeni gözbebeği TİHA, farklı bakımlardan alanında ilk durumunda.

İşte Akıncı TİHA'nın çığır açan özellikleri:

-Gelişmiş yapay zeka

-3 yedekli otopilot sistemi

-Milli radar AESA

-Milli uydu haberleşme sistemi

-20 m kanat açıklığı

-12,2 m uzunluk, 4,1 m yükseklik

-200 knots seyir hızı

-6 ton azami kalkış ağırlığı

-24 saat uçabilme

-40 bin fit servis tavanı

-400'ü dahili 1350 kg "faydalı yük" taşıma kapasitesi

Bayraktar Akıncı TİHA; SOM-A, Gökdoğan, Bozdoğan, MK-81, MK-82, MK-83 Bozok, KGK, HGK, LGK, NAM-L, NAM-C, CİTİY, L-UMTAS, NAM-T gibi milli akıllı mühimmatları kullanabilecek.

Ayrıca, ilk uçuşunu 6 Arlık 2019'da yapan Bayraktar Akıncı TİHA'lar günümüze dek 1100'den fazla sorti gerçekleştirdi, testlerde 8 Temmuz 2021'de 38,039 fite çıktı ve 10 Temmuz'da 2021'de 1500 KG yük taşıdı.

Başkan Erdoğan, Baykar tarafından yerli ve milli imkanlarla geliştirilen ve Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine giren Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracının (TİHA) özelliklerinin yer aldığı grafik paylaştı.Baykar tarafından yerli ve milli imkanlarla geliştirilen ve Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine giren Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracının (TİHA) özelliklerinin yer aldığı grafik paylaştı.