Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar 24 TV'ye konuştu: TİHA'nın görsel tasarımı babama ait

''Derdimizin büyüklüğü cesaretimizi büyütüyor'' Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, 24 TV'deki Arafta Sorular programında “Babam ve annem bizimle çalışıyor. Babam çok iyi bir mühendis. AKINCI'nın kavramsal görüntüsü babama ait. Şu sıralar robotik cerrahiye kafa yoruyorum.” açıklamasında bulundu. Ayrıca Bayraktar, “Medeniyetimiz pozitif bilimin kurucusudur” dedi.

24 TV'de yayınlanan Arafta Sorular'ın konuğu, Türkiye'nin gururu olan İHA'ların üreticisi Baykar CTO'su Selçuk Bayraktar oldu. Esra Elönü'nün sorularını yanıtlayan Bayraktar'ın açıklamaları şöyle:

AŞMANIN YOLUNU BULDUK

"Derdimiz büyük. Derdimizin bu kadar büyük olduğunu yola çıktığımızda bilseydik belki bu kadar cesaretimiz olmazdı. Bu kadar zorlu olacağını bazen aşılmaz olacağını düşündürten şeyler yaşadıkça insan tabii ki bir yandan olgunlaşıyor, bir yandan da bunları aşabilmenin yollarını buluyor. Medeniyetimiz pozitif bilimin kurucularından. Hatta bu metodolojiyi ilk sentezleyen oluşturan medeniyet. Bilim bir bilgi edinme metodolojisidir aslında. Bunun metodunu yazanlar da İslam Medeniyeti'nin bilim adamları. Bunların hepsinin kökünde bizim medeniyetimizin olduğunu görüyorsunuz.

Biz medeniyet olarak kopmuşuz ve bir anlamda bizim kopmamızla birlikte İslam Medeniyeti de kopmuş."

AKINCI'NIN KAVRAMSAL GÖRÜNTÜSÜ BABAMA AİT

Selçuk Bayraktar, Esra Elönü'nün, "Babanızın takdirini ne zaman kazandınız" sorusuna şu cevabı verdi: "Babaların takdirini kazanmak kolay değil erkek çocuk olarak. Babam çok iyi bir mühendis. Babam ve annem hâlâ bizimle çalışıyor. Hatta annem biz doğmadan kartlı bilgisayarlarda program yazıyormuş. AKINCI'nın kavramsal görüntüsü babama ait. Babamın çizdiği hatlar onlar."

SANCAR'DAN BAYRAKTAR'A: SENİ ÖZ KARDEŞİM GİBİ SEVDİM

Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST'te Nobel ödüllü Türk bilim insanı Aziz Sancar'ın elini öptüğü anlara ilişkin konuştu. Bayraktar o anları, "Bir anda döndü dedi ki 'Sana sarılmak istiyorum' Ben de şaşırdım. Ben de hemen sarıldım hemen elini öptüm. 'Öyle bir iş yapıyorsunuz ki ne kadar önemli olduğunu göstermek için de sana sarılmak istedim' dedi. 'Allah razı olsun seni öz kardeşim gibi sevdim' dedi" sözleriyle anlattı.