Bakır Kacır: Ay'a kendi teknolojimizle erişeceğiz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “380 bin kilometre ötedeki aya, kendi teknolojimizle erişeceğiz. Sizler gibi genç insanların, genç mühendislerin, bilim insanlarının emeğiyle bu gerçekleşecek.” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ile birlikte Afyon Kocatepe Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Gençlik Buluşması'na katıldı. Etkinlikte konuşan Kacır "380 bin kilometre ötedeki aya, kendi teknolojimizle erişeceğiz. Sizler gibi genç insanların, genç mühendislerin, bilim insanlarının emeğiyle bu gerçekleşecek" dedi.

Kacır, TEKNOFEST 2024'e 1 milyon 600 bin gencin başvurduğunu hatırlatarak, "Böyle bir toplumsal seferberlik ruhu dünyanın hiçbir ülkesinde yok. Teknolojinin en ilerisini yaptığı kabul edilen Amerika'da, İngiltere'de, Almanya'da, Japonya'da, dünyanın en büyük nüfusuna sahip ülkelerinde, Çin'de, Hindistan'da böyle bir teknoloji etkinliği, böyle bir milli teknoloji ruhu yok" diye konuştu. Daha sonra Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, salonu dolduran üniversite öğrencilerine sunum yaptı. Bakan Kacır da Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası'nda kentin sanayicileri ve iş insanları ile bir araya geldi.

Bakan Kacır, Gezeravcı, Uşak Valisi Turan Ergün ve Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, gençlerle toplu fotoğraf çektirdi.