Avrupa, Meta'nın restine yanıt verdi: “Meta'sız bir Avrupa mümkün!”

Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın çatı şirketi Meta'nın kısa bir süre önce ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) sunduğu raporda Avrupa bölgesinden çekilebileceğine işaret etmesi üzerine, Avrupa Birliği yetkililerinden sosyal medya devine yanıt geldi. Yetkililer, Facebook ve Instagram'sız bir Avrupa'nın da mümkün olabileceğine işaret etti.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın çatı şirketi Meta, kısa bir süre önce ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) sunduğu bir raporda Avrupa Birliği'ne rest çekti. Teknoloji devi, Avrupa Birliği bölgesinde geçerli olan ve Avrupalı vatandaşların verilerini korumayı hedefleyen "Schrems II" kararına ilişkin şikayetlerini dile getirdiği raporda yeni bir düzenleme olmazsa platformlarını bölgeden çekebileceğine işaret etti.

Aksam.com.tr'nin Apple Insider'dan aktardığı habere göre; Meta'nın restine, Avrupa Birliği yetkililerinden yanıt gecikmedi. Yetkililer, açıklamalarında Facebook ve Instagram'sız bir Avrupa'nın da mümkün olabileceğine işaret etti. Konuya ilişkin öne çıkan açıklamalar, Almanya Ekonomi Bakanı Robert Habeck ve Fransa Ekonomi ve Maliye Bakanı Bruno Le Maire'den geldi.

Habeck, açıklamasında siber saldırıya uğradıktan sonra 4 sene boyunca Twitter ve Facebook kullanmadan yaşadığını belirtti. Almanya Ekonomi Bakanı, bu süreçte hayatının muhteşem olduğunu da sözlerine ekledi.

META SÖZCÜSÜ AÇIKLAMA YAPTI

Le Maire ise Facebook olmadan da hayatın çok güzel olduğuna ve gayet iyi yaşayabileceklerine işaret etti. Fransız Ekonomi ve Maliye Bakanı ayrıca, "Dijital devler, Avrupa kıtasının direneceğini ve bölgenin egemenliğinin onaylanması gerektiğini anlamalı" ifadelerini kullandı.

Yaşanan gelişmeler sonrası, bir Meta sözcüsü de konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Şu anda Avrupa pazarından çekilmek gibi bir planlarının olmadığını dile getiren sözcü, Meta'nın veri gizliliği konusundaki benzer tartışmalarını daha önceki raporlarda da ifade ettiğini belirtti.