ASELSAN'ın ‘elektronik gözü' Güney Afrika'da sahneye çıktı

ASELSAN'ın Güney Afrika ofisinde geliştirilen MEROPS, Afrika Havacılık ve Savunma Fuarı'nda yine bu ülkede üretilen Rooivalk saldırı helikopteriyle birlikte tanıtıldı.

ASELSAN'ın Güney Afrika ofisinde geliştirilen elektro-optik keşif, gözetleme ve hedefleme sistemi MEROPS, Afrika Havacılık ve Savunma Fuarı'nda yine bu ülkede üretilen Rooivalk saldırı helikopteriyle birlikte tanıtıldı. Stantta kurulan düzenek aracılığıyla ziyaretçilere MEROPS'un yüksek görüntüleme kalitesini deneyimleme imkanı sağlandı.

SALDIRI HELİKOPTERİYLE

MEROPS'un fuarda, statik alanda, Rooivalk saldırı helikopteriyle birlikte sergilenmesi dikkati çekti. Güney Afrika tarafından üretilen ve dünyanın en etkili saldırı helikopterleri arasında gösterilen Rooivalk, ev sahibi ülkenin hava filosunun önemli parçalarından birini oluşturuyor. ASELSAN'ın geliştirdiği elektro-optik sistemlerle görüşün zayıf veya sınırlı olduğu gece, sis, pus gibi doğal hava koşullarıyla toz, duman, yangın ve kamuflaj gibi muharebe sahası koşullarında, kullanıcıların karşı unsurlara üstünlük sağlaması mümkün oluyor. Geliştirilen elektro-optik sistemlerin kara, hava ve deniz platformlarında geniş uygulama alanları bulunuyor.