ASELSAN, Paris'te yoğun ilgi görüyor

Paris'te düzenlenen Avrupa'nın en büyük savunma sanayii fuarı Eurosatory bugün sona eriyor. Fuarda en çok ilgi gören firmalardan birisi ise ASELSAN oluyor.

Fransa'da düzenlenen Eurosatory Fuarı'nda 62 ülkeden 2 binden fazla firma ürünlerini tanıtıyor. Türkiye, bu yıl fuarda ASELSAN, Roketsan, HAVELSAN, BMC, Otokar ve MKE dahil 50'nin üzerinde firmayla temsil ediliyor. 17 Haziran'da başlayan ve bugün sona erecek olan fuarı değerlendiren ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol standlarının yoğun ilgi gördüğünü söyledi. Akyol, "Türk savunma sanayii olarak, her geçen gün, her geçen yıl gerçekten olağanüstü bir gelişim gösteriyoruz, buraya da 50'den fazla Türk firması katılım sağlamış durumda. ASELSAN olarak da bu savunma sanayiinin amiral gemisi firması olarak buraya birçoğu yeni çok sayıda ürünümüzü getirdik. Gerçekten yoğun bir ilgi olduğunu söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

YENİ ÜRÜNLERLE GELDİ

KORKUT hava savunma sisteminin tekerlekli versiyonunu da ilk defa sergilediklerini belirten Akyol, "8X8 araç üstüne entegre edilmiş, 35 milimetre parçacıklı ve akıllı mühimmat kullanan ve gerçekten, içerisinde taşıdığı küçük parçalarla hava sahasında bir bulut oluşturup bu dron ve benzeri tehditleri çok maliyet etkin ve aktif bir şekilde etkisiz hale getiren bir sistemimiz. Bunun paletli versiyonu güvenlik güçlerimiz tarafından etkin olarak kullanılıyor" şeklinde konuştu.

BÜYÜKELÇİ: GURUR DUYDUK

Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Yunus Demirer, Savunma Sanayisi Fuarı Eurosatory 2024'e Türkiye'den 52 firmanın katıldığını belirterek, "Gördüğüm kadarıyla firmalarımıza yönelik diğer ülkelerden, diğer firmalardan ve alıcılardan çok büyük ilgi var. Bu da bizim açımızdan çok büyük gurur verici bir gelişme. Umuyorum bu fuardan firmalarımız yeni sözleşmeler ve yeni anlaşmalarla çıkacaklardır" dedi.

CANiK'TEN FUARDA YENİ ANLAŞMALAR VE GÖRÜŞMELER

CANiK ve bağlı olduğu Samsun Yurt Savunma (SYS) Grup şirketleri, Eurosatory Fuarı'nda, önde gelen üreticilerle yeni ihracat sözleşmelerine imza attı. Şirketten yapılan açıklamaya göre, CANiK ve SYS bünyesindeki grup şirketleri UNIROBOTICS ve AEI Systems, fuarda büyük ilgi gördü. CANiK, düşük geri tepmeli 30x113 milimetre orta kalibre top ve kulesi ile fuara imza attı.

ÇEŞİTLİ ÜLKELER VAR

CANiK Genel Müdürü Cahit Utku Aral, "20'den fazla global ana yüklenici firma ile çözüm ortaklığı için görüşmeler gerçekleştirdik. Fuar öncesinde de yapmış olduğumuz anlaşmaların da takip toplantılarını bu fuarda yapma fırsatı da bulduk. Bunlar arasında ABD, İngiltere, Fransa, İtalya, Çekya, İspanya, Slovakya gibi ülkelerinin önde gelen ana yüklenicileri yer alıyor" şeklinde konuştu.