Apple'la ilgili merak edilen soru! iPhone 9 neden atlandı?

Apple, 2016 yılında tanıttığı iPhone 8 serisinden sonra iPhone X ile karşımıza çıkmıştı. Şirketin hamlesinin ardından iPhone 9'un neden tanıtılmadığı merak konusu olmuştu. Peki Apple, neden iPhone 9 modelini neden atladı? İşte yanıtı...

2016 yılında iPhone 8'i tanıtan Apple, bir sonraki yıl iPhone 9 modelini tanıtması beklenirken, iPhone X ile kullanıcılarının karşısına çıktı. Bu durum sonrası Apple'ın iPhone 9'u neden atladığı merak konusu oldu. İşte Apple'ın iPhone 9'u atlamasının nedeni...

ShiftDelete'de yer alan habere göre, Apple, 12 Eylül 2017'de düzenlediği etkinlikte herkesi şaşırtarak iPhone 9 yerine X'i tanıttı. Uzun bir aradan sonra telefonlarına yeni bir soluk getiren şirket, bu modelle beraber Touch ID'yi hayatımızdan çıkararak Face ID gibi radikal değişiklikleri kullanıcılara sundu. Peki neden bu cihaz, karşımıza iPhone 9 olarak değil de başka bir isimle çıktı?

Tim Cook, iPhone X tanıtımında "İlk iPhone, on yıllık teknolojide devrim yarattı ve bu süreçte dünyayı değiştirdi. Şimdi, on yıl sonra, önümüzdeki on yıl için teknolojinin yolunu belirleyecek bir ürünü ortaya çıkarmak için burada, bu gün burada olmamız çok uygun." açıklamasını yaptı.

Tim Cook'un açıklamasından da anlayabileceğiniz üzere Apple'ın burada iki temel amacı vardı. Bunlardan ilki iPhone'un 10. yılını kutlamak ve buna bir vurgu yapmak. Bir diğeri ise yeni modelin bambaşka bir seri olduğunu ve önceki iPhone'ların devamı olmadığını vurgulamak.

CEO'nun gelecek 10 yıl vurgusunun da Apple'ın oldukça nadir değişen tasarımına vurgu olduğunu söylemek de mümkün. Bildiğiniz üzere iPhone X, 5 yıl önce piyasaya çıktı. Ancak o zamandan bu zamana piyasaya sürülen modeller arasında ciddi bir tasarım değişikliği olmadı.

Şirketin baş tasarımcısı Jony Ive ise iPhone X modelinin iki yıldır geliştirilmekte olduğunu ve iPhone 10. yıl dönümünün "harika bir tesadüf" olduğunu açıkladı. Ne yazık ki Apple tarafından resmi bir açıklama hiçbir zaman gelmedi. Bu nedenle bu yukarıda yaptığımız yorumlar tahminlerin ötesine gidemiyor.

Bir diğer akıllara gelen neden ise 9 rakamının Japonya'da uğursuz olması. Pek çok marka, ürünlerini piyasaya sürerken yerel pazarlara göre strateji belirliyor. Asya'da ise halkın uğursuz rakamlara olan inancı nedeniyle isim değişikliği yapılıyor. Bu nedenle çeşitli ülkelerde 4 ve 9 gibi rakamlardan uzak duruluyor. Bu da iPhone 9 neden çıkmadı sorusunun bir diğer cevabı olarak kabul ediliyor.