Apple'ın çip tedarikçisinden kriz hamlesi! Tesis kuruyor...

Apple'ın çip tedarikçisi TSMC, global çip krizinin çözülmesine destek olmak için Singapur'da yeni bir üretim tesisi kurmak üzere görüşmeler yapmaya başladı. Dünyanın en büyük yonga üreticilerinden biri olan ve Apple'ın en büyük sözleşmeli tedarikçisi olan şirketin, üretim merkezinin inşasını finanse etmek için Singapur hükumetinden destek alabileceği ifade edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın çip tedarikçisi TSMC, global çip krizinin çözülmesine destek olma hedefiyle Singapur'da yeni bir üretim tesisi kurmak için görüşmeler yapmaya başladı. Apple'ın en büyük sözleşmeli tedarikçisi olan şirketin, üretim merkezinin inşasını finanse etmek için Singapur hükumetinden destek alabileceği ifade edildi.

Aksam.com.tr'nin Apple Insider'dan aktardığı habere göre; TSMC, yeni tesiste 7 ila 28 nanometrelik fabrikasyon sürecinden geçen çiplerinin üretimini gerçekleştirmeyi hedefliyor. Apple'ın en yeni nesil çipleri, 5 nanometrelik üretim sürecinden geçiyor olsa da yeni tesisin, Apple çiplerinin üretildiği tesislerdeki yükü azaltarak o tesislerde Apple çipleri için üretim kapasitesini artırması bekleniyor.

APPLE TEDARİKÇİSİ, ALMANYA'DA DA ÜRETİME GEÇMEK İSTİYOR

TSMC ayrıca, Japonya'da 7 milyar dolarlık bir yatırımla çip tesisi kurmayı planlıyor. Şu anda Arizona'da da 12 milyar dolarlık bir fabrika inşa eden Apple tedarikçisinin çalışmalarına devam ettiği her iki tesisin de 2024'te seri üretime başlaması hedefleniyor.

Geçen yıl TSMC Başkanı Mark Liu'nun, şirketin Almanya'da üretim operasyonları gerçekleştirmeye yönelik planları değerlendirdiğini açıkladığı da biliniyor. TSMC, sermaye harcamaları için 40 milyar dolar ila 44 milyar dolar aralığında bir bütçe ayırdığını söylüyor.