Apple'dan iOS 15.4 sonrası şarjı hızlı biten iPhone'lar için önemli açıklama!

Akıllı telefon dünyasının popüler markası Apple, iPhone modelleri için güncellediği iOS 15.4 ile kullanıcıların pil problemleri ile karşılaşmasına sebep oldu. Apple, iOS 15.4 güncellemesi sonrası bataryası hızlı tükenen cihazlar için açıklama yaptı.

Shiftdelete

Teknoloji devi Apple iOS 15.4 güncellemesini geçtiğimiz günlerde yayınlamıştı. Güncelleme sonrası telefonlarının pillerinin çabuk bittiğini fark eden kullanıcılar şikayetlerini dile getirmeye başladı. Apple, şarjı çabuk biten kullanıcılar için beklenen açıklamayı yaptı.

Shiftdelete'de yer alan habere göre; iOS 15.4 ile pil ömrü olumsuz etkilenen modellerin başında iPhone 13 Pro ve Pro Max geliyor. Bazı kullanıcılara göre pilde birkaç saatlik aktif kullanımda bile gün sonunda yüzde 80'e varan azalma yaşanıyor. Tüm bu şikayetlerin ortak noktası ise güncelleme sonrası pilin hızla tükenerek kullanıcı deneyimini düşürmesi.

Çok geçmeden sosyal medyaya taşınan bu konu ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Apple Destek Twitter hesabından aynı sorundan müzdarip bir kullanıcının paylaşımına cevap geldi. Yayınlanan güncellemelerin ardından 48 saatlik süreçte uygulamaların ve özelliklerin optimizasyon sürecine girdiği ve pilin bu nedenle normalden daha hızlı tükendiği ifade edildi.

Apple Destek, ilgili kullanıcıya aynı sorunun 48 saatlik sürenin dolmasının ardından devam etmesi halinde kendileriyle DM üzerinden iletişime geçmesi tavsiyesinde bulundu. Bu noktada sorunla ilgili daha ayrıntılı bir şekilde yardımcı olabileceklerine vurgu yapıldı.