Apple'dan Android vetosu: O kullanıcılar, Apple TV içeriklerine erişemeyecek

ABD merkezli teknoloji devi Apple, Google ve Android kullanıcılarının ‘Apple TV' uygulaması aracılığıyla dizi ve film kiralamasına veya satın almasına artık izin vermeyeceğini açıkladı. İddialar, şirketin Google'ın yüzde 30'luk komisyon ücretinden kaçınmak için bu tip bir hamle yaptığına işaret etti.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji devi Apple, Google ve Android kullanıcılarının 'Apple TV' uygulaması aracılığıyla artık dizi ve film kiralayamayacağını ve satın alamayacağını açıkladı. İddialar, şirketin Google'ın uygulama mağazasındaki yüzde 30'luk komisyon ücretinden kaçınmak için bu tip bir hamle yaptığına işaret etti. Android işletim sistemli cihazlardaki Apple TV+ aboneliklerinin de iptal edileceği dile getirildi.

Aksam.com.tr'nin 9to5Mac'ten aktardığı habere göre; Apple TV uygulaması, geçen yıl Android TV ve Google TV'de kullanıma sunulmuştu. Bu sayede kullanıcılar, uygulamaya Apple hesaplarıyla giriş yaparak içerikleri kiralayabiliyor veya satın alabiliyordu.

Platforma yeni eklenen bir "Nasıl izlenir?" butonu ise Android TV kullanıcılarının iPhone, iPad ve Apple ekosistemindeki diğer cihazlarda Apple TV uygulamasını kullanarak abonelik oluşturabileceklerine, içerik kiralayabileceklerine veya satın alma işlemi gerçekleştirebileceklerine işaret etti.