Apple'dan AirPods için yeni patent! Kaza riskini azaltacak...

Apple, kullanıcıların seyahatlerde daha güvenli yolculuk yapabilmesini sağlamak için AirPods kablosuz kulaklık modellerine ilişkin yeni bir patent aldı. Patenti alınan teknolojinin, AirPods ile yolculuk yapan kullanıcıların kaza riskini minimuma indirmeyi hedeflediği belirtildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji devi Apple, AirPods kullanıcılarının seyahatlerde daha güvenli yolculuk yapabilmesini sağlamak için 'Bağlamsal Ses (Contextual Audio)' isimli bir teknolojinin patentini aldı. Söz konusu özelliğin, AirPods kablosuz kulaklık modelleri ile yapılan yolculuklarda kaza riskini minimuma indirmeyi hedeflediği belirtildi.

Aksam.com.tr'nin Gizmochina'dan aktardığı habere göre; yapay zeka destekli teknoloji, AirPods kullanıldığı sırada çevredeki araba kornası ve ambulans sireni gibi önemli seslerin duyulmasını mümkün kılacak. Arka planda çalışan sistem, kullanıcıların bağlı akıllı telefonları veya Apple Watch akıllı saatleri tarafından toplanan GPS verileri ve diğer sensör parametrelerini kullanacak.

AIRPODS'UN YENİ SİSTEMİ, KULLANICILARI ALARM SESİYLE UYARACAK

GPS ve sensör verilerinin toplanmasının ardından sistem, sol veya sağ kulaklığın ses seviyesini değiştirebilecek ve yolculuğun yönünü ve hızını tespit edebilecek. AirPods ve diğer bağlı cihazlar kaza riskine ilişkin belirli verileri algıladığında sistem, iPhone ve Apple Watch'taki alarm sesini çalarak sürücüyü dikkatli olması gerektiği konusunda uyaracak.