Apple'a 2 milyon dolar ceza! Yeni modellerinde kulaklık ve şarj aleti koymama kararı cezasız kalmadı

Teknoloji devi Apple tüketici haklarını ihlal etmesi nedeniyle 2 milyon dolarlık ceza yedi. Son dönemde piyasaya çıkardığı akıllı telefonlarda şarj aleti ve kulaklık koymayı bırakan Apple'a tepki Brezilya'dan geldi. Brezilya'da iPhone kutularına şarj aleti ve kulaklık koymayı bırakan Apple'a 2 milyon dolar ceza kesildi.

Apple'ın son dönemde aldığı iPhone kutularına kulaklık ve şarj aleti koyma kararı pahalıya patladı. Akıllı telefon piyasasının önde gelen firmalarından Apple iPhone kutularına şarj aleti ve kulaklık koymaması sebebiyle Brezilya'da 2 milyon dolar ceza aldı. Apple'ın kararının Brezilya'daki tüketici haklarını ihlal ettiği bildirildi.

Brezilya tüketici koruma ajansı Procon-SP'nin çabaları sayesinde Apple, ülkenin yerel Tükeyiciyi Koruma Yasası'nı ihlal ettiği gerekçesiyle 2 milyon dolarlık cezaya çarptırıldı. Cezanın nedeni ise şirketin yeni iPhone modellerini şarj cihazı olmadan satması.

Raporlara göre, geçen yıl Aralık ayında, Procon-SP ajansı Apple'a şarj cihazı olmadan akıllı telefon satmanın yerel yasalara aykırı olduğunu bildirdi. Ancak Apple, çoğu alıcının zaten şarj cihazına sahip olduğunu, bu nedenle kutuya bir tane daha eklemeye gerek olmadığını söyleyerek yanıt verdi.