Apple, yeni macOS 12 Monterey sürümünün çıkış tarihini duyurdu

Yeni macOS 12 Monterey sürümünün çıkış tarihi resmi olarak duyuruldu. ABD merkezli teknoloji devi Apple, yeni sürümün tüm dünyada 25 Ekim tarihinde kullanıma sunulacağını açıkladı.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji devi Apple, Haziran ayında gerçekleştirdiği 'Dünya Geliştiriciler Konferansı 2021 (WWDC 2021)' etkinliğinde 'Monterey' takısıyla gelen yeni nesil macOS sürümünü görücüye çıkarmıştı. Bunun üzerine şirket, test sürecine dahil ettiği kullanıcılar için birkaç kez yeni işletim sisteminin deneme sürümünü yayınladı. Yaşanan gelişmeler sonrası şirket; yeni M1 Pro ve M1 Max işlemciler ile gelen MacBook Pro'ları tanıtmasının ardından, yeni macOS 12 Monterey sürümü için çıkış tarihi duyurusu da yaptı.

Aksam.com.tr'nin Beebom'dan aktardığı habere göre; şirketin yeni masaüstü işletim sistemi sürümü, tüm dünyada 25 Ekim tarihinde kullanıma sunulacak. Sürüm, tüm uyumlu Mac cihazlar için ücretsiz bir 'OTA (Over the Air)' güncellemesi olarak gelecek. Böylece uyumlu Mac cihazlara sahip tüm kullanıcılar, herhangi bir bilgisayar bağlantısına ihtiyaç duymadan şebeke üzerinden güncellemeyi alabilecek ve yükleme yapabilecek.

macOS MONTEREY SÜRÜMÜNÜN ÖNE ÇIKAN ÖZELLİKLERİ

Diğer yandan; macOS Monterey sürümünün Apple ekosistemine getirdiği yeni özellikler, halihazırda geliştiriciler konferansı ve güncellemenin deneme sürümlerinde birkaç kez görülmüştü. Fakat yeni sürüm, şirketin M1 işlemcili Mac cihazlara özel olarak sunacağı bazı özellikleri de beraberinde getirecek.

macOS Monterey ile gelen yeni özellikler arasında FaceTime için SharePlay özelliği, yeni Safari özellikleri ve Mac ve iPad cihazlar arasında kolayca dosya transferi yapılabilmesini mümkün kılan 'Evrensel Kontrol (Universal Control)' özelliği de yer alacak. Ancak bu özelliklerden bazıları, sürümün 25 Ekim'deki lansmanında kullanıma sunulmayacak. 'SharePlay' ve 'Evrensel Kontrol' gibi özellikler, özellikle yeni MacBook Pro modellerine sonbahar aylarının sonlarına doğru gelecek. Bu nedenle Apple, lansman sırasında kullanıma sunulmayan özellikleri daha sonra yapılacak ek bir güncelleme ile yeni sürüme ekleyecek.