Apple, yeni bir patent aldı! Otonom araçlarda kullanılabilecek...

Apple, otonom araçlarda kullanıma uygun bir sanal gerçeklik gözlüğünün patentini aldı. Yeni patentin, Apple'ın kendi otonom aracını geliştirdiğine yönelik bir ipucu olabileceği tahmin edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji devi Apple, otonom araçlarda kullanılabilen yeni bir sanal gerçeklik gözlüğünün patentini aldı. Yeni patentin, Apple'ın kendi otonom aracını geliştirdiğine yönelik bir ipucu da olabileceği tahmin edildi. Patenti alınan sanal gerçeklik gözlüğünün, kullanıcıların bir sanal toplantıda avatarları aracılığıyla diğer kullanıcılarla etkileşime girmesini veya otonom araçta seyahat ederken bir sanal gerçeklik platformunda üç boyutlu oyun oynayabilmesini mümkün kıldığı görüldü.

Aksam.com.tr'nin CengNews'dan aktardığı habere göre; yeni sanal gerçeklik gözlüğü, taşıt hareketinden kaynaklanan mide bulantısının da önüne geçecek. Söz konusu teknoloji ayrıca, otonom araçlardaki sürüş deneyimini etkili bir şekilde oyunlaştıracak. Sanal gerçeklik deneyimi, aracın konumuna göre değişiklik gösterecek.

APPLE, SON DÖNEMLERDE TESLA VE FORD'DAN BİRÇOK MÜHENDİS TRANSFER ETTİ

Diğer yandan; Apple, son dönemlerde Tesla ve Ford'dan birçok üst düzey mühendis transfer etti. Bu işe alım hamlelerinin de şirketin otonom sürüş teknolojilerine yönelik yatırımlarını ortaya koyduğu ifade edildi. Analistler, Apple'ın sanal gerçeklik ürünlerini 2024'te piyasaya sürmeye başlayabileceğini tahmin etti.