Apple, ‘WWDC 2022'nin tarihini açıkladı! iOS 16'yı tanıtacak...

Apple, her yıl düzenlediği Dünya Geliştiriciler Konferansı (WWDC) etkinliğinin bu yıl 6-10 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirileceğini açıkladı. Etkinlikte şirketin, yeni işletim sistemi sürümleriyle birlikte merakla beklenen iOS 16'yı da tanıtacağı tahmin edildi. Apple Park'da düzenlenecek olan etkinliğe, kısıtlı bir davetli grubunun açılış konuşması için fiziksel olarak katılım sağlayabileceğinin de altı çizildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji devi Apple, her yıl Haziran ayında düzenlediği 'Dünya Geliştiriciler Konferansı (WWDC)' isimli yazılım etkinliğinin bu yıl 6-10 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirileceğini açıkladı. Etkinliğin kendisinin, sanal olarak hayata geçirileceği belirtildi. Açılış konuşmasının ise 6 Haziran'da kısıtlı bir davetli grubu tarafından Apple Park'ta fiziksel olarak katılım sağlayarak izlenebileceği dile getirildi.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre; son iki WWDC etkinliği, çevrim içi olarak gerçekleştirilmişti. Etkinlik, iki senedir COVID-19 salgını nedeniyle herkes için ücretsiz bir biçimde yayınlanıyordu. Apple, kademeli olarak yüz yüze etkinliklere dönüş yapacağına ve Nisan ayı ortalarından itibaren kurumsal personelin haftada en az 1 gün ofisten çalışmasını talep edeceğine işaret etti.

APPLE, WWDC 2022'DE iOS 16'YI DA TANITACAK

Paylaşılan diğer bilgilere göre; Apple, WWDC 2022'de yeni iOS 16, iPadOS 16, watchOS 9, tvOS 16 ve macOS işletim sistemi sürümlerini tanıtacak. Bu sayede tüketiciler, yeni sürümlere ilk kez tam anlamıyla göz atabilecek.

Öte yandan; Apple'ın, etkinlikte büyük bir sürpriz olmadığı sürece yeni bir donanım ürünü tanıtması beklenmiyor. Şirketin, en son WWDC 2019'da üçüncü nesil Mac Pro ve Pro Display XDR'ı tanıtarak etkinlikte yeni bir donanım ürününü görücüye çıkardığı biliniyor.