Apple, iPhone'da USB-C şarj girişine geçiş yapmaya hazırlanıyor! O model ile gelecek...

Ünlü Apple analisti Ming Chi-Kuo'nun yeni iddiaları; Apple'ın, 2023'te tanıtılması beklenen iPhone 15 serisi ile birlikte ‘Lightning' bağlantı noktasından USB Type-C şarj girişine geçiş yapacağına işaret etti. 2012'de tanıtılan iPhone 5 ile birlikte ‘Lightning' bağlantı noktasına geçiş yapan Apple, 2018 yılında iPad'leri USB Type-C şarj girişiyle piyasaya sürmeye başlamıştı.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Ünlü Apple analisti Ming Chi-Kuo, kısa bir süre önce yaptığı yeni bir Twitter paylaşımında Apple'ın 2023'te tanıtılması beklenen iPhone 15 serisi ile birlikte 'Lightning' bağlantı noktasından 'USB Type-C' şarj girişine geçiş yapacağına işaret etti. İddialarını yakın zamanlı tedarik zinciri anketlerine dayandıran Kuo, Type-C girişinin serinin bazı modellerinde veya tüm seride kullanılabileceğini dile getirdi. Apple, iPhone'ları 2012 yılında tanıttığı iPhone 5 serisinden bu yana 'Lightning' bağlantı noktasıyla piyasaya sürüyordu.

Aksam.com.tr'nin Apple Insider'dan aktardığı habere göre; USB Type-C bağlantı noktasının, iPhone'larda şarj ve veri aktarım hızını artırabileceği tahmin edildi. Konuya ilişkin iddia, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun tüm yeni cihazlarda evrensel bir USB Type-C bağlantı noktası kullanılmasını zorunlu kılan bir yasa tasarısını onaylamasından hemen sonra geldi.

APPLE, iPAD'LERDE 2018 YILINDA TYPE-C GİRİŞİNE GEÇİŞ YAPTI

Öte yandan; Apple, Avrupa Birliği Komisyonu tarafından hazırlanan yasanın yeniliğe ket vuracağını ve tüketiciyi olumsuz etkileyeceğini öne sürmüştü. Fakat yasanın, Apple'ı en azından Avrupa pazarında piyasaya süreceği cihazlarda USB Type-C şarj girişi kullanmak zorunda bırakacağı belirtilmişti. Şirketin, iPad'lerde 2018 yılında Type-C girişine geçiş yaptığı biliniyordu.