Apple Pay ve Google Pay, yaptırımlar kapsamında Rusya'da yasaklandı

Apple Pay ve Google Pay gibi dijital ödeme yöntemleri, ABD ve Avrupa Birliği tarafından açıklanan savaş yaptırımları kapsamında Rusya'da yasaklandı. Rusya'nın en büyük 5 bankasının uluslararası para transferi işlemlerinin, getirilen kısıtlamalar nedeniyle sekteye uğradığı kaydedildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın başlamasının ardından ABD ve Avrupa Birliği (AB), Rusya'ya yönelik ekonomik yaptırımlar yapılacağını açıklamıştı. Rusya merkezli bankalarda yapılan dış işlemler de bu kısıtlamalar arasına alınmıştı. Söz konusu kısıtlamalar, kısa bir süre önce uygulanmaya başlandı.

Aksam.com.tr'nin Gizchina'dan aktardığı habere göre; alınan yaptırım kararları kapsamında Apple Pay ve Google Pay gibi dijital ödeme yöntemleri, Rusya'da yasaklandı. Söz konusu dijital cüzdanların, bir süre ülkede kullanılamayacağı ifade edildi. Alınan karar sonrası; Rusya'nın en büyük 5 bankası olarak bilinen VTB Group, Sovcombank, Novikombank, Promsvyazbank ve Otkritkie'nin uluslararası para transferi işlemleri de önemli oranda sekteye uğradı.

Bu bankaların müşterilerinin, güncel olarak yurt dışına çıkmaları durumunda kartlarını ve sanal cüzdanlarını kullanamayacakları kaydedildi. Rusya Merkez Bankası'nın, şu anda dövizle işlem yapamadığının da altı çizildi.