Apple, ofise dönüşleri 2022 yılı başına kadar erteledi

ABD merkezli teknoloji şirketi Apple, çalışanları için ofise dönüş tarihlerini tekrar ertelediğini duyurdu. Çalışanların, 2022 yılının Ocak ayına kadar uzaktan çalışmaya devam edebileceği kaydedildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Apple, yeniden artan COVID-19 vakaları nedeniyle ABD'deki çalışanları için planlanan ofise dönüş tarihlerini tekrar erteledi. Normal şartlarda şirket çalışanlarının, Ekim ayında ofise dönüş yapması bekleniyordu. Şirketin, aldığı son karar ile bu tarihi Ocak ayına kadar ertelediği kaydedildi.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre; Apple, çalışanlarına gönderdiği bir açıklamada kurumsal ofis düzenine dönülmeden 1 ay önce kesin dönüş tarihinin netleştirileceğine işaret etti. Bununla birlikte, pek çok şirket gibi Apple'ın da hibrit çalışma modeline geçişe hazırlandığı belirtildi. Bu kapsamda; şirket çalışanlarının, Çarşamba ve Cuma günleri uzaktan çalışmasına izin verileceği ve haftada en az 3 gün ofise gelmelerinin bekleneceği dile getirildi.

Diğer yandan; Apple tarafından daha önce belirlenen Eylül ayındaki ofise dönüş tarihi, birçok çalışan tarafından görmezden gelindikleri gerekçesiyle direnişle karşılanmıştı. Aynı çalışan grubu, tam zamanlı olarak uzaktan çalışma modeline geçiş yapılmasını da talep etmişti.

APPLE, DEFALARCA MAĞAZALARINI KAPATMAK ZORUNDA KALMIŞTI

Perakende ayağında da Apple, devam eden COVID-19 dalgalarıyla beraber defalarca mağazalarını kapatmak zorunda kalmıştı. Şirket, son olarak mağazadaki 20'den fazla personeli COVID-19 salgınına yakalandıktan sonra Charleston'daki mağazasını kapatmıştı.