Apple, o hatayı düzeltti: Siri konuşmaları izinsiz kaydediliyor mu?

Apple, yeni işletim sistemi ‘iOS 15.4'ün deneme sürümünde Siri ile yapılan konuşmaların kullanıcı izni olmadan otomatik olarak kaydedilmesine neden olan bir hayatı düzelttiğini açıkladı. Hatanın, oldukça az sayıda cihazı etkilediği dile getirildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji devi Apple, yeni işletim sistemi 'iOS 15.4'ün deneme sürümünde 'iOS 15' ile ekosisteme dahil olan bir hatayı düzelttiğini açıkladı. Söz konusu hatanın, iPhone ve iPad'lerde "Siri'yi ve Dikte'yi İyileştir" seçeneğini otomatik olarak etkinleştirdiği ifade edildi. Bu da kullanıcılar, daha önce devre dışı bırakmış olsa bile Apple'ın; Siri ve kullanıcı konuşmalarını kaydetmesine, depolamasına ve incelemesine olanak tanıyordu.

Aksam.com.tr'nin Beebom'dan aktardığı habere göre; Apple, hata ilk bildirildiğinde 'iOS 15.2' güncellemesiyle birlikte birçok kullanıcı için "Siri'yi ve Dikte'yi İyileştir" seçeneğini devre dışı bıraktı ve sistemdeki hata nedeniyle toplanan tüm kayıtları sildi. Hatanın oldukça az sayıda cihazı etkilediğine işaret eden teknoloji devi, hatanın fark edilmesinin ardından Siri ile yapılan kullanıcı konuşmalarını incelemeyi bıraktıklarının ve etkilenen cihazlardan toplanan kayıtları silmeye başladığının da altını çizdi.

APPLE'IN, KULLANICILARIN SİRİ KAYITLARINI DİNLEDİĞİ TESPİT EDİLMİŞTİ

Diğer yandan; 2019 yılında da Apple'ın, kullanıcıların Siri kayıtlarını dinlediği tespit edilmişti. Haberin yayılmasının ardından Apple, hızla eleştiri oklarının hedefi haline gelmişti. Bunun üzerine şirket, kayıtları dinleme prosedürünü durdurduğunu açıklamıştı.

Paylaşılan diğer bilgilere göre; Apple, 'iOS 15.4' işletim sistemi güncellemesini gelecek haftalarda yaygın kullanıma sunacak. Kullanıcılar, yeni sürümü cihazlarına yükledikten sonra hataya neden olan özelliği etkinleştirmek için izin talep eden bir bildirim alacak.