Apple, o girişime dava açtı! Eski çalışanlarını işe almıştı...

Apple, eski çalışanlarını işe alarak ticari sırlarını çaldığı gerekçesiyle ‘Rivos' isimli çip girişimine dava açtı. Kaliforniya federal mahkemesine sunulan şikayet dosyası, Rivos'un 40'tan fazla eski Apple çalışanını işe aldığına işaret etti.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji devi Apple, eski çalışanlarını işe alarak ticari sırlarını çaldığı gerekçesiyle 'Rivos' isimli çip girişimine dava açtı. Kaliforniya federal mahkemesine sunulan şikayet dosyasına göre; Rivos, 40'tan fazla eski Apple çalışanını işe aldı ve bunların bazılarından Apple'ın yeni nesil işlemci tasarımlarıyla ilgili gizli bilgileri sızdırmasını istedi. Rivos, dosyada 2021'in Haziran ayında Apple çalışanlarını hedef alan koordine bir kampanya başlatmakla suçlandı.

Aksam.com.tr'nin Reuters'tan aktardığı habere göre; Kaliforniya merkezli çip girişimi, verdiği iş ilanları üzerinden Apple'ın çip departmanında çalışan mühendisleri işe aldı. Bu çalışanlardan bazıları, M1 dizüstü bilgisayar çipleri ve A15 akıllı telefon çiplerine ilişkin tasarımların da içlerinde bulunduğu GB'larca tarif ve tasarım dosyasını aldı. Bu dosyalar, USB ve AirDrop kullanılarak kişisel cihazlara aktarıldı.

DAVA DOSYASI, İKİ APPLE ÇALIŞANINI SANIK OLARAK TANIMLADI

Öte yandan; dava dosyası, iki çalışanı sanık olarak tanımladı. Bu çalışanlar, Apple ile yaptığı fikri mülkiyet sözleşmesini ihlal etmekle suçlandı. Apple ve Rivos, kendilerine yöneltilen soruları yanıtsız bıraktı.