Apple, o girişim şirketini satın aldı: 150 milyon dolar değer biçti

Apple, Birleşik Krallık merkezli açık bankacılık girişimi Credit Cudos'u kendi bünyesine kattı. Yapılan hamlenin, Avrupa pazarında kullanıma sunulması beklenen ‘Apple Card' hizmetinin bir habercisi olduğu tahmin edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji devi Apple, 'Credit Cudos' isimli Birleşik Krallık merkezli bir açık bankacılık ve kredi referansı şirketini satın aldı. Credit Cudos'un 21 Mart'ta güncellenen resmi internet sitesi, şirketin Apple'ın bir yan kuruluşu olduğuna işaret etti. Satış işlemlerinin, bu hafta başında kapandığı belirtildi. İddialara göre Apple, Credit Cudos'a 150 milyon dolar değer biçti.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre; Credit Cudos, kullanıcılarının finansal durumu ve kredibilitesi hakkında rakiplerinden daha kapsamlı bir tablo sunmayı vadediyor. Temel olarak bir kredi kontrol kuruluşu olan şirketin yazılımı, belirli bir banka hesabına ilişkin verileri analiz etmek için Birleşik Krallık'taki açık bankacılık platformundan yararlanıyor.

Girişim şirketi ayrıca, kullanıcılar, kredi ve diğer finansal hizmetlerin arayışındayken bankaların, daha hızlı ve daha iyi kararlar almasına yardımcı olmayı amaçlıyor.

ANLAŞMA, APPLE CARD HİZMETİNİN AVRUPA PAZARINA GELMESİNİN ÖNÜNÜ AÇABİLİR

Öte yandan; yapılan satış anlaşmasının, Apple Card hizmetinin Avrupa pazarına gelmesinin önünü açması bekleniyor. Apple tarafından geliştirilen kredi kartı hizmeti, ABD'de 2019 yılından bu yana kullanılabiliyor. Credit Cudos'un altyapı ve yazılımının, Apple'ın Avrupa'daki bir kullanıcının Apple Card başvurusunu onaylayıp onaylamayacağına veya kaç taksitle işlem yapabileceğine karar vermesini mümkün kılacağı ifade ediliyor.