Apple kurucularından Steve Wozniak, özel bir uzay şirketi kurduğunu duyurdu

Apple'ın kurucularından Steve Wozniak, Privateer Space adında özel bir uzay şirketi kurduğunu duyurdu. Wozniak, konuya ilişkin paylaşımında girişim şirketinin diğer uzay şirketlerine benzemeyeceğine işaret etti.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın kurucularından Steve Wozniak, Privateer Space adında özel bir uzay girişimi şirketi kurduğunu duyurdu. Konuya ilişkin duyurusunu resmi Twitter hesabı üzerinden yapan Wozniak, şirketinin diğer uzay şirketlerine benzemeyeceğine işaret etti. Apple kurucusu, girişimi ile ilgili daha fazla detaylı bilgi paylaşımında bulunmadı.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre, Privateer Space ile ilgili YouTube üzerinden bir tanıtım videosu yayınlandı. Videoda şirketin, eski Apple mühendisi Alex Fielding ile birlikte kurulduğu vurgulandı. Wozniak ve Fielding, uzun yıllardır sık sık iş birliği yapıyordu. İkili, 2002 yılında da Wheels of Zeus (WoZ) isimli bir şirket kurmuştu.

Wheels of Zeus, akıllı GPS etiketleri üzerinde çalışıyordu. Şirket, 2006 yılında kapatıldı. Daha sonra Wozniak, Fielding'in kurduğu robotik girişimi Ripcord Networks'ün yönetim kurulunda da yer aldı.

PRİVATEER SPACE, 14 EYLÜL'DEKİ AMOS TEKNOLOJİ KONFERANSINDA ŞİRKETE İLİŞKİN DAHA FAZLA DETAY PAYLAŞACAK

Diğer yandan; Privateer Space, resmi internet sitesi üzerinden 14 Eylül'de Hawaii'de başlaması planlanan AMOS teknoloji konferansında şirkete ilişkin daha fazla detay paylaşılacağına işaret etti. Wozniak'ın, Privateer Space ile Elon Musk ve Jeff Bezos gibi dünyaca ünlü milyarderlerin hakim olduğu oldukça rekabetçi bir pazara giriş yapacağı bildirildi.