Apple, kullanıcıların iPhone'larını evde onarmalarını mümkün kılacak

Apple, iPhone kullanıcılarının cihazlarını evde onarmalarını mümkün kılan yeni ‘Self-Servis Onarım' programını duyurdu. Programın, Apple'ın orijinal parçalarına ve araçlarına erişim imkanı sağlayacağı kaydedildi. Kullanıcıların; böylece üçüncü parti tamircileri ziyaret etmek yerine, onarım işlemini kendilerinin kolayca gerçekleştirebileceği belirtildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji devi Apple, iPhone kullanıcılarının cihazlarını evde onarmalarını mümkün kılan yeni 'Self-Servis Onarım' programını duyurdu. Apple'ın orijinal parçalarına ve araçlarına erişim imkanı sağlayan program sayesinde kullanıcıların; üçüncü parti tamircileri ziyaret etmek yerine, onarım işlemini kendilerinin kolayca gerçekleştirebileceği kaydedildi. Başlangıçta yalnızca, iPhone 12 ve iPhone 13 serilerinin program kapsamına alınacağının da altı çizildi.

Aksam.com.tr'nin BeeBom'dan aktardığı habere göre; program, kısa bir süre içerisinde 'M1' işlemcili Mac'ler de dahil olmak üzere çok daha fazla sayıda ürüne genişletilecek. Kendi iPhone onarımlarını gerçekleştiren kullanıcılar, aynı orijinal parça ve araçlara erişimi olan 5 binden fazla Apple Yetkili Servis Sağlayıcısı'nın ve 2 bin 800 bağımsız onarım sağlayıcısının bir parçası olacak.

Program; başlangıçta iPhone kamerası, ekranı ve pili gibi genel onarım parçalarına odaklanacak. Gelecek yıl programa, daha fazla sayıda onarım modülü eklenecek. Programa katılmak isteyen kullanıcıların, öncelikle onarım kılavuzunu incelemesi gerekecek. Onarım sürecini tamamen kavrayan kullanıcılar, gerekli parça ve araçları Apple Self-Servis Onarım Programı'nın çevrim içi mağazasından satın alabilecek. Mağazada, 200'den fazla farklı parça ve araç yer alacak.

SELF-SERVİS ONARIM PROGRAMI, GELECEK YIL ABD'DEKİ KULLANICILARIN BEĞENİSİNE SUNULACAK

Kullanıcılar ayrıca, kullanılmış parçaları geri dönüşüm için iade edebilecek. İade işlemi gerçekleştiren kullanıcılar, karşılığında gelecekte yapacakları satın alma işlemlerinde kullanılabilen krediler alabilecek. Self-Servis Onarım Programı, gelecek yıl ABD'deki kullanıcıların beğenisine sunulacak. Program, 2022 yılında daha fazla ülkeye ulaşacak.

Diğer yandan; Apple, Self-Servis Onarım Programı'nın süreci yönetmek için yeterli bilgi ve deneyime sahip kişilere yönelik olduğuna işaret ediyor. Onarım işlemleri hakkında hiç fikir sahibi olmayan kullanıcıların, profesyonel onarım hizmeti sağlayıcılarını ziyaret etmesi öneriliyor.