Apple, ıslakken kullanılabilen dokunmatik ekran geliştiriyor! Patenti aldı...

Apple, ıslandığı zaman kullanılabilen bir dokunmatik ekran teknolojisinin patentini aldı. Söz konusu teknolojinin, ilerleyen zamanlarda iPhone ve Apple Watch'larda kullanılabileceği tahmin edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji devi Apple, dokunmatik ekranlı cihazların ıslanması durumunda yaşadığı kalibrasyon sorununu ortadan kaldırmak için yeni bir ekran teknolojisinin patentini aldı. Hazırlanan patent dosyası, şirketin ıslakken kullanılabilen bir dokunmatik ekran geliştirdiğine işaret etti. Su altında da kullanılabilen ekranın, ilerleyen zamanlarda iPhone ve Apple Watch'larda tüketici beğenisine sunulabileceği tahmin edildi.

Aksam.com.tr'nin Gizchina'dan aktardığı habere göre; geliştirilen dokunmatik ekran, suyla temas ettiğinde bile sorunsuz bir şekilde çalışabilecek. Ekrana, dokunmatik yüzeydeki su miktarını ölçebilen bir nem sensörü de entegre edilecek. Bu sayede ekran, kullanıcı ile etkileşimi algılama hassasiyetini değiştirebilecek.

APPLE, PATENT DOSYASINDA BİR ÇİZİME DE YER VERDİ

Öte yandan; Apple, hazırladığı patent dosyasında yeni ekran teknolojisine ilişkin bir çizime de yer verdi. Çizimde, bir kullanıcının iPhone'unu denizde kullandığı bir görüntü yer alıyordu. Dokunmatik yüzey su ile temas ettiğinde telefonun bu durumu algılayarak 'Islak Mod'u otomatik devreye sokacağının da altı çizildi.