Apple, iPhone'lar için geliştirdiği yeni özelliğini duyurdu! Tuşlu telefona çevirecek...

Apple; iOS 16, iPadOS 16 ve macOS Ventura için geliştirdiği yeni güvenlik özelliğini duyurdu. Yüksek profilli Apple ullanıcılarını casus yazılımlardan korumayı hedefleyen ‘Lockdown Mode (Kilitlenme Modu)' özelliğinin, telefonun birçok özelliğinin kullanılmasının önüne geçtiği ifade edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji devi Apple; iOS 16, iPadOS 16 ve macOS Ventura işletim sistemi sürümleri için geliştirdiği yeni özelliğini duyurdu. 'Lockdown Mode (Kilitlenme Modu)' isimli özelliğin, politikacı ve sanatçılar gibi yüksek profilli Apple kullanıcılarının cihazlarını casus yazılımlardan korumayı hedeflediği ifade edildi. Şirket, isteğe bağlı olarak kullanılabilen özelliğin maksimum koruma sağladığının da altını çizdi.

Aksam.com.tr'nin Apple.com'dan aktardığı habere göre; 'Lockdown Mode', aktif hale getirildiğinde akıllı cihazların birçok özelliği kullanılamayacak. Özellik, gelen mesajlar içerisinde yer alan fotoğraf dışındaki eklentileri engelleyecek. Bununla birlikte; kullanıcılar, 'Lockdown Mode' aktifken güvenli olmayan sitelere erişemeyecek ve FaceTime'ın da içlerinde bulunduğu birçok Apple uygulamasını kullanamayacak. Yeni özellik ayrıca, bilgisayar ve aksesuarlarla kablolu bağlantı desteğini devre dışı bırakacak. Özellik aktif hale getirildiğinde, yapılandırma profilleri de yüklenemeyecek.

APPLE, YENİ ÖZELLİĞE İLİŞKİN AÇIK BULANLARA PARA ÖDÜLÜ VERECEK

Öte yandan; Apple, 'Apple Güvenlik Ödülü' programı kapsamında 'Lockdown Mode' için de yeni bir kategori oluşturdu. Özelliğe ilişkin bir açık bulan yazılım geliştiricilere, diğer kategorilerden 2 kat daha fazla para ödülü verileceği duyuruldu. Şirketin güvenlik katmanını çok ciddi oranda artıran özellik için belirlediği maksimum ödül, 2 milyon dolar oldu.