Apple, iPhone 13 serisinin tanıtımı sonrası iPhone 12 Pro ve iPhone XR'ı ürün portföyünden çıkaracağını açıkladı

Kısa bir süre önce gerçekleştirdiği bir etkinlikte iPhone 13 serisini görücüye çıkaran Apple, iPhone 12 Pro ve iPhone XR'ın üretimini durduracağını açıkladı.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji devi Apple, kısa bir süre önce canlı olarak gerçekleştirdiği bir tanıtım etkinliğinde iPhone 13 ailesi, Apple Watch Series 7 ve yenilenen iPad modellerini görücüye çıkardı. Yapılan etkinlik sonrası şirket, bazı iPhone modellerinin üretimini durduracağını açıkladı. Bu kapsamda, iPhone 12 Pro ve iPhone XR şirketin ürün portföyünden çıkarıldı.

Aksam.com.tr'nin Beebom'dan aktardığı habere göre; MacRumors, bir süre önce teknoloji devinin iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max ve iPhone XR'ı resmi internet sitesinden kaldırdığını ortaya çıkarmıştı. Şirket ayrıca; iPhone 12, iPhone 12 Mini, iPhone 11 ve iPhone SE modellerinin yurt dışı fiyatlarında düşüş yapmıştı.

Apple'ın, genellikle daha yeni iPhone'larını piyasaya sürdükten bir süre sonra önceki iPhone modellerinden bazılarını ürün portföyünden kaldırdığı da biliniyordu. Şirketin; söz konusu hamleyi, iPhone 13 Pro modellerini iPhone 12 Pro ile aynı fiyata satışa sunabilmek adına yaptığı kaydedildi. Söz konusu modellerin üretimden kaldırılması sonrası, artık yalnızca operatörler ve yetkili satıcılardan satın alınabilecekleri belirtildi.

iPHONE XR, iPHONE XS SERİSİ İLE BİRLİKTE PİYASAYA SÜRÜLMÜŞTÜ

Diğer yandan; iPhone XR, iPhone XS serisi ile birlikte piyasaya sürülmüştü. Uzun süredir satışta olan cihaz, kendi segmentinin en çok satan cihazlarından biri olmuştu. Fakat yeni iPhone ailesinin piyasaya sürülmesi ve önceki iPhone modellerinin yurt dışı fiyatlarında indirime gidilmesi nedeniyle Apple, iPhone XR'ın üretimini durdurma kararı aldı.

Yaşanan gelişme sonrası; 2020 yılında piyasaya sürülen iPhone SE, 399 dolardan başlayan fiyatlarıyla en uygun fiyatlı iPhone modeli haline geldi.

Apple etkinlik düzenliyor... Yeni ürünler tanıtıldı