Apple, iPhone 13 serisine 2 yeni renk seçeneği ekledi: ‘Alp Yeşili' iPhone'lar yolda

Apple, kısa bir süre önce canlı olarak gerçekleştirdiği ‘Peek Performance' etkinliğinde iPhone 13 serisine de 2 yeni renk seçeneği ekledi. ‘Alp Yeşili' ve ‘Koyu Yeşil' olarak anılan renk seçeneklerinin, 18 Mart'tan itibaren satışa çıkacağı ifade edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji devi Apple, kısa bir süre önce canlı olarak gerçekleştirdiği 'Peek Performance' etkinliğinde şirketin en yeni ürünlerini görücüye çıkardı. Etkinlikte tanıtılan ürünler arasında; uzun süredir merakla beklenen yeni iPhone SE, M1 Ultra işlemci, 5. nesil iPad Air, Mac Studio bilgisayar ve yeni Studio Display monitör de yer aldı. Apple ayrıca, etkinlik kapsamında en yeni nesil iPhone 13 serisine de 2 yeni renk seçeneği ekledi. iPhone 13'e koyu yeşil renk seçeneği gelirken iPhone 13 Pro'nun renk seçenekleri arasına da 'Alp Yeşili' olarak anılan bir renk eklendi. Etkinlikte yeni renk seçeneklerini, şirket CEO'su Tim Cook bizzat gösterdi.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre, her 2 renk seçeneği de 18 Mart tarihinden itibaren satışa çıkacak. Fakat bu renk seçeneklerine sahip iPhone'lar için ön siparişler, 11 Mart'ta açılacak.

Öte yandan; yeşil renk seçeneklerinin, şimdilik yalnızca iPhone 13 serisine özel olarak geliştirildiği görüldü. Yeni nesil iPhone SE; kırmızı, siyah ve beyaz olmak üzere yalnızca 3 renk seçeneğiyle geldi.

'ALP YEŞİLİ', METALİK BİR BİTİŞLE GELİYOR

Paylaşılan diğer bilgilere göre, tanıtılan her 2 renk seçeneği de birbiriyle büyük oranda benzerlik gösteriyor. 'Alp Yeşili' renk seçeneği, biraz daha metalik bir bitişle geliyor. Apple, bu renk seçeneğinin telefonun tüm yüzeyine uygulanan metalik seramik katmanı ile üretildiğine işaret ediyor. Seride; halihazırda altın sarısı, gümüş, grafit ve mavi renk seçenekleri de bulunuyor.