Apple, iPhone 13 Pro ile çekilen kısa filmi yayınladı: ‘Oldboy'un yönetmeni çekti

Apple, iPhone 13 ile kısa film çekmesi için daha çok aksiyon ve gerilim türündeki filmi ‘Oldboy' ile tanınan Koreli yönetmen Park chan-wook'u görevlendirdi. Şirketin “iPhone ile çekildi” kampanyasının bir parçası olarak hazırlanan ve iPhone 13 Pro ile çekilen dövüş sanatları filmi “Life is But a Dream”, Apple'ın resmi YouTube kanalında yayınlandı.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji devi Apple, "iPhone ile çekildi" kampanyasının bir parçası olarak iPhone 13 ile kısa film çekmesi için Koreli yönetmen Park chan-wook'u görevlendirdi. Daha çok aksiyon ve gerilim türündeki filmi 'Oldboy' ile tanınan Koreli yönetmen Park chan-wook, 20 dakikalık dövüş sanatları filmi "Life is But a Dream"i çekebilmek için 'iPhone 13 Pro' kullandı. Film, daha sonra teknoloji devinin resmi YouTube kanalında yayınlandı.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre; korku filmine özgü öğelerle başlayan filmde, bir cenaze görevlisi tabut çalmak için bir mezar kazıyor ve bir kılıç ustasının hayaletini uyandırıyor. Kılıç ustasının ise cenaze görevlisinin köyünü kurtardıktan sonra hayatını kaybeden bir kahramanın hayaletini uyandırdığı görülüyor. Bu noktadan sonra film; aksiyon, romantizm, kara komedi ve dans öğelerinin bir araya gelerek karıştığı bir türe bürünüyor.

FİLME İLİŞKİN BİR KAMERA ARKASI VİDEOSU DA YAYINLANDI: EKİP ÖVGÜLER YAĞDIRDI

Apple ayrıca, kısa film yanında filme ilişkin bir kamera arkası videosu da yayınladı. Videoda Park chan-wook ve ekibi, çekim için bir dengeleme halkası (gimbal) ve montaj düzeneği üzerinde iPhone 13 Pro kullanırken görüldü. Ekip; telefonun odağı hızlı bir biçimde değiştirebilme, arka planı başarılı bir şekilde bulanıklaştırma ve düşük ışıkta çekim yapma becerilerine övgüde bulundu.

Bunun her zaman anlatmak istediği bir hikaye olduğuna işaret eden Koreli yönetmen ise filme ilişkin projeyi geliştirirken kafasında herhangi bir kamera olmadığını dile getirdi.