Apple, iPad üretimini o ülkeye taşıyor! Tarihte ilk olacak...

Apple, Çin'deki iPad üretimini kademeli olarak Vietnam'a taşıma kararı aldı. En büyük iPad montajcılarından biri olan Çin merkezli BYD'nin, Vietnam'da üretim hatları kurması için Apple'a yardımcı olduğu belirtildi.

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

Çin'deki 'Sıfır COVID' politikası nedeniyle üretim ve tedarik sıkıntıları yaşayan Apple, ülkedeki iPad üretimini kademeli olarak Vietnam'a taşıma kararı aldı. Söz konusu hamlenin, Apple tarihinde bir ilk olacağı kaydedildi. Teknoloji devinin, Vietnam'da üretim hatları kurmak için en büyük iPad montajcılarından biri olan Çin merkezli BYD'den destek aldığının da altı çizildi.

Aktarılan detaylara göre; Apple, bir süredir halihazırda Vietnam'da AirPods üretimi gerçekleştiriyordu. iPad'in, şirketin Vietnam'da üreteceği ikinci büyük ürün grubu olacağı ifade edildi.

APPLE, BU HAMLEYİ 2021'İN OCAK AYINDAN BERİ PLANLIYORDU

Öte yandan; Apple, geçen yılın Ocak ayından bu yana iPad üretiminin en azından bir kısmını Vietnam'a taşımayı planlıyordu. Fakat birkaç ay sonra Vietnam'daki COVID-19 vakalarının ani bir artış yaşaması nedeniyle şirket, planlarını hayata geçirememişti. Çin'deki sıkı karantina ve sosyal izolasyon çalışmaları ise Apple'ın Vietnam'da iPad için üretim hattı oluşturmaya yönelik atacağı adımları hızlandırdı.