Apple iOS 14.5 yayımlandı... İşte gelen ek özellikler

Apple geçtiğimiz haftalarda ürünlerini tanıttığı bahar etkinliğinin ardından kullanıcılarına iOS 14.5 güncellemesini yayımladı. iOS 14.5 ile birlikte Uygulama Takibi Şeffaflığı, Apple Watch ile ekran kilidini açma, AirTag aksesuar desteği sunuldu. İşte iOS 14.5 güncellemesinin yenilikleri...

Apple gerçekleştirdiği bahar etkinliklerinin ardından iOS 14.5 güncellemesini de kullanıcılarına sundu. Yapılan güncellemede, Uygulama Takibi Şeffaflığı, Apple Watch ile ekran kilidini açma, AirTag aksesuar desteği yer aldı.

Donanımhaber'de yer alan habere göre, hali hazırda App Store üzerinde uygulamalar hangi verilere eriştiğini etiketler halinde sunuyor. iOS 14.5 ile birlikte uygulamaların reklam amaçlı verilerinizi toplama hareketleri kullanıcıdan izin almak zorunda.

Diğer bir yenilik AirTag kayıp eşya bulma aparatının desteklenmesi oldu. U1 yongası barındıran iPhone 11 ve iPhone 12 modelleri henüz piyasaya çıkacak AirTag aparatlarını kullanmaya başlayacak.

Bunların haricinde maske takarken Face ID özelliğini otomatik olarak devre dışı bırakarak kilit açmayı Apple Watch saatine transfer etme, çift emojileri için ten renginin farklılaştığı yeni versiyonlar, PlayStation 5 ve Xbox Series X/S'in kontrolcülerine destek, bataryanın kalibre edilmesi ve Podcast+ desteği de yeni güncellemede yer alıyor.