Apple, ilk çeyrek için mali raporunu yayınladı! Hizmet geliri zirve yaptı...

Apple, yılın ilk çeyreğine ilişkin mali raporunu yayınladı. Rapora göre; şirketin AppStore, Apple TV+ ve Apple Music gibi çevrim içi hizmetlerden elde ettiği gelir, ilk 3 ayda tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji devi Apple, kısa bir süre önce 2022 yılının Ocak, Şubat ve Mart aylarını kapsayan ilk çeyreğine ilişkin mali raporunu yayınladı. Rapor; şirketin AppStore, Apple TV+ ve Apple Music gibi dijital hizmetlerinden elde ettiği gelirin, ilk 3 ayda tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığına işaret etti.

Aktarılan detaylara göre; Apple, yılın ilk çeyreğinde dijital hizmetlerden 19,8 milyar dolar gelir elde etti. Bu gelirin, yüzde 17'lik bir artışa karşılık geldiği belirtildi. İlk çeyrek geliriyle birlikte, şirketin son 1 yılda dijital hizmetlerden elde ettiği toplam gelir de 75 milyar dolara ulaşmış oldu.

Apple'ın dijital hizmetlerindeki abone sayısı da yılın ilk 3 ayında 825 milyona ulaştı. Bu sayının, son 1 yıl içerisinde 165 milyondan fazla artış gösterdiği belirtildi. Şirket, raporda Apple TV+'ta yayınlanan CODA'nın bu yılki Oscar Ödülleri'nde "En İyi Film" ödülünü aldığına dikkat çekti. Platformda yayınlanan filmlerin, bugüne kadar 240'tan fazla ödül ve 960'tan fazla adaylık kazandığının da altı çizildi.

APPLE, 2022'NİN İLK ÇEYREĞİNDE TOPLAM 97,3 MİLYAR DOLAR GELİR ELDE ETTİ

Öte yandan; Apple CFO'su Luca Maestri, rapora ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Maestri, açıklamasında "Bu etkileyici sonuçlar, hizmet portföyümüzü geliştirmeye ve genişletmeye yönelik devam eden yatırımlarımızın etkisini ve birçok cephede gördüğümüz olumlu ivmeyi yansıtıyor. Artık daha fazla işlem yapan, daha fazla ödeme yapan ve kısacası daha fazla ücretli abonemiz var. Bünyemizdeki ücretli abonelerin sayısı oldukça etkileyici: 825 milyon. Sadece son 12 ayda, 165 milyonluk bir artış... Bunun harika bir büyüme olduğunu söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

Şirketin total geliri de 2022 yılının ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9 artarak 97,3 milyar dolara ulaştı. Net kârın ise yüzde 6 artarak 25 milyar dolara yükseldiği kaydedildi. Telefon ve bilgisayar satışlarında artış yaşarken tablet satışlarında düşüş gözlemleyen şirket, iPhone satışlarından elde ettiği gelirin 50,6 milyar dolar olduğuna işaret etti. Bununla birlikte; iPad satışlarından elde edilen gelir 7,6 milyar dolar, Mac satışlarından elde edilen gelir ise 10,4 milyar dolar olarak bildirildi.