Apple, iki cihazı aynı anda şarj edecek bir adaptör geliştiriyor! İlk fotoğraflar geldi...

Apple'ın iki cihazı aynı anda şarj edecek olan 35W gücündeki şarj adaptörünün ilk görüntüleri ortaya çıktı. Yakında piyasaya sürülmesi beklenen Apple şarj aletinin gövdesinde 2 adet USB Type-C çıkışı bulunacağı ifade edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji devi Apple, iPhone 12 serisiyle birlikte kutudan şarj aletini çıkarma kararı aldı. Bu hamle sonrası iPhone'lar, kutusundan yalnızca şarj kablosuyla çıkmaya başladı. Şirket; 5W, 20W ve 30W gücündeki üç evrensel şarj adaptörünü ise ayrı olarak satışa çıkarmaya devam etti. Ayrı olarak satışa sunulan Apple adaptörler arasına, bir yenisi daha ekleneceği iddia edilmişti. Kısa bir süre önce, bu yeni şarj adaptöründen de ilk fotoğraflar geldi.

Aksam.com.tr'nin MacRumors'tan aktardığı habere göre; ChargerLAB tarafından sızdırılan görseller, yeni adaptörün yuvarlatılmış köşeleri bulunan küp şeklinde bir tasarıma sahip olacağına işaret etti. Şarj aletinin kenarında ise 2 adet USB Type-C çıkışının bulunduğu görüldü.

İKİLİ ADAPTÖR, AYNI ANDA 2 FARKLI APPLE CİHAZI ŞARJ EDEBİLECEK

Paylaşılan diğer bilgilere göre; şirketin yeni ikili şarj adaptörü, 35W gücünde olacak. Yakında piyasaya sürülmesi beklenen cihaz, aynı anda 2 farklı Apple cihazı şarj edebilecek. Bu cihazlar arasında; iPhone, MacBook, AirPods ve iPad de yer alacak. Kullanıcıların, tek kabloya sahip olması durumunda şarj aletiyle birlikte ikinci bir USB Type-C ve Lightning uçlu kablo alması da gerekecek.