Apple, dijital araba anahtarını daha fazla modele genişletiyor! O araçlara da geldi...

Apple, dijital araba anahtarı özelliğini seçili Hyundai otomobillerde de kullanıma sunduğunu duyurdu. Apple cihazlarla otomobilin kilidinin açılabilmesini mümkün kılan özellik, daha önce yalnızca BMW araçlarda kullanılabiliyordu.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji devi Apple, 2020 yılında kullanıma sunduğu dijital araba anahtarı özelliğini yalnızca seçili BMW araçlarda kullanıma açmıştı. Bu yılın Ocak ayında Apple analisti Mark Gurman, özelliğin yaz aylarında seçili Hyundai Genesis araçları kapsayacak şekilde genişletileceğini duyurmuştu. Yaşanan gelişme sonrası Apple; 2022 Genesis GV60, 2022 G90 ve 2022 Kia Niro'nun artık özelliği desteklediğini duyurmak için CarPlay'in resmi internet sitesini güncelledi.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre; 'CarKey' özelliğinin, halihazırda Hyundai araçlarda bulunup bulunmadığı ya da Hyundai'nin hala özelliği kullanıma sunma sürecinde olup olmadığı henüz bilinmiyor. Gelecek haftalarda, dijital anahtarın bu araçlarda kullanılabilirliğine yönelik daha fazla açıklama yapılacağı ifade ediliyor.

CARKEY, iPHONE VE APPLE WATCH'U FİZİKSEL BİR ARABA ANAHTARINA DÖNÜŞTÜRÜYOR

Öte yandan; otomobil üreticileri, bir süredir akıllı telefonlar aracılığıyla uzaktan araçların kilitlenebilmesini mümkün kılıyor. Fakat 'CarKey', doğrudan iPhone veya Apple Watch'u fiziksel bir araba anahtarı haline getiriyor. Kullanıcıların, özellikten faydalanabilmek için telefonlarını veya akıllı saatlerini arabanın kapı koluna yaklaştırması ve kilidi açması gerekiyor. Bazı araçlarda, cihaz kontağa yaklaştırılarak otomobil de çalıştırılabiliyor.