Apple CEO'sunun kullandığı elektrikli otomobil ortaya çıktı! Tesla değil...

Apple yetkilileri, kısa bir süre önce yatırım şirketi Allen & Co tarafından düzenlenen bir toplantıya katıldı. Toplantı günü, Apple CEO'su Tim Cook'un kullandığı elektrikli otomobil de ortaya çıktı. Aracın markasının Tesla olmaması, özellikle sosyal medyada birçok kişide şaşkınlık yarattı.

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın üst düzey yetkilileri, kısa bir süre önce Allen & Co isimli bir yatırım şirketi tarafından düzenlenen bir toplantıya katılım sağladı. Toplantıda, Allen & CO'nun gelecek yatırım hedefleri ele alındı. Toplantı günü, Apple CEO'su Tim Cook'un kullandığı elektrikli otomobil de ortaya çıktı. Cook'un, Rivian tarafından geliştirilen "R1T" modelini kullandığı görüldü. Aracın markasının Tesla olmaması ise özellikle sosyal medyada birçok kişide şaşkınlık yarattı.

Tim Cook'un toplantı ziyaretine ilişkin sızdırılan bir görselde; öndeki aracın Rivian R1T, arkadaki aracın ise Rivian R1S olduğu bildirildi. Şirkete yakın kaynaklar, araçların toplantı ve akşam yemeği için özel olarak kiralandığına işaret etti. Apple ise konuya ilişkin açıklama yapmadı. Toplantıda ayrıca, Rivian'ın kurucu CEO'su RJ Scaringe da yer aldı. Scaringe'ın toplantıya katılması ve Tim Cook'un araç tercihi, ikili arasında Apple Car projesine ilişkin olası bir iş birliği yapılabileceğine yönelik iddiaların ortaya atılmasına neden oldu.

APPLE, ELEKTRİKLİ OTOMOBİL PROJESİ İÇİN RIVIAN İLE İŞ BİRLİĞİ YAPABİLİR

Öte yandan; ABD merkezli elektrikli otomobil şirketi Rivian, Elon Musk liderliğindeki Tesla'nın en büyük rakiplerinden biri olma niteliği taşıyor. Amazon kurucusu Jeff Bezos'un da yatırım yaptığı şirket, güncel olarak e-ticaret devi için elektrikli kargo kamyonları üretiyor. Apple'ın da uzun süredir merakla beklenen elektrikli otomobil projesi için Rivian ile iş birliği yapabileceği tahmin ediliyor.